Nyföretagarcentrum har dragit igång

HAPARANDA: Det treåriga projektet nyföretagarcentrum har nu startat.

Projektet ska bidra till att öka tillväxten och detta genom att erbjuda rådgivning, expertis och mentorkontakter. Det kan också vara frågan om att arrangera träffar, seminarier och att stimulera till samverkan.

Målgruppen är blivande och nya företagare som vill starta eller växa – eller helt enkelt utvecklas som företagare.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Nyföretagarcentrum har dragit igång
 1. Mediaprinsen skriver:

  Det största frågan, och samtidigt stöttestenen, är samarbetet med finnländarna. Attityden, avundsjukan & tidigare historia måste läggas åt sidan för att lyckas. Att inte se österut för att se lösningar innebär att företagandet ”trampar vatten” eller rent av sjunker. Lösningen heter ömsint samarbete på ett högre plan så kan man konkurrera på ett lägre plan.

 2. Anders skriver:

  Bra ambition!
  Samarbete skadar aldrig utan är en bra grund för utveckling. Samarbetet måste dock ske på ömsesidiga och respektfulla villkor.

 3. Mediaprinsen skriver:

  Helt rätt ”Anders”. Men ordet ”måste” i ditt inlägg lägger sig som en avundsjuka-tanke i mina ögon. Och det är just dessa hårda ord som ”måste” som bör utelämnas. Samarbete på ett högre plan kan innebära grundläggande samarbete om t.ex. gemensamma öppettider för butiker och lägre plan´s konkurrens kan innebära att man har konkurrans via priset på varan.