Nyföretagarna ökar i Norrbotten

TORNEDALEN: Under andra kvartalet 2018 ökade nyföretagandet i Norrbotten med 4,3 procent jämfört med samma period under 2017.

Mellan april och juni i år registrerades 312 nya företag i Norrbotten. Det motsvarar en uppgång med 4,3 procent jämfört med motsvarande period förra året, då det startades 299 nya företag. Om man dock räknar med statistik från hela landet har nyföretagandet minskat med 6,2 procent under 2018. Detta visar statistik från Bolagsverket som har sammanställts av Visma.

Eftersom fyra av fem arbeten skapas i små och medelstöra företag anser Boo Gunnarson, företagsexpert på Visma Spcs, att detta är en oroväckande utveckling.
– För att det inte ska påverka sysselsättning och välfärd måste fler vilja och våga starta och driva eget, säger Boo Gunnarson.
Enligt en tidigare Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av Visma visas det att sju av tio svenskar anser att regeringen borde göra mer för att svenskar ska starta och driva företag. Åsikten är i stort sett lika vanlig i alla åldersgrupper, och skiljer sig inte heller nämnvärt åt mellan kvinnor och män.

Publicerad i Svenska Taggar: , , ,