Nytt avtal för 285 utbildningsplatser för Utbildning Nord

STOCKHOLM/ÖVERTORNEÅ: På onsdagen undertecknade representanter för Sveriges, Finlands och Norges regeringar en ny överenskommelse med Stiftelsen Utbildning Nordkalotten i Övertorneå.

Undertecknandet skedde i Stockholm och avtalet gäller för åren 2012-2015.

Antalet utbildningsplatser blir detsamma som under 2011, det vill säga att Finland köper 80 platser, Norge 60 och Sverige 145 utbildningsplatser per år.

Nytt är att Utbildning Nord i förstahand ska anordna och utveckla utbildningar för de nordligaste delarna av de tre länderna.

– Vi vill dels kvalitetssäkra vår egen utvärdering och handledning av Utbildning Nords studerande och dels utveckla en universell metod för validering, säger Utbildning Nords vd, Sture Troli.

Han tackade i sitt tal länderna för det fortsatta förtroendet och den uppskattning man visar Stiftelsens verksamhet i och med den nya överenskommelsen.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Nytt avtal för 285 utbildningsplatser för Utbildning Nord
  1. Kes skriver:

    Vad söta dom ser ut,med skumppa och troligtvis lite tilltugg till! Det är väl bra att vår ”kära” Hillevi får vara med på något bra också? Annars blir det bara dåligt, när det gäller arbets-linjen,som vår ”kära” regerig får klä skott för.

  2. Stig Aspholme skriver:

    Utbildning Nord har alltid varit ett föredöme, vad gäller kvalite och riktad utbildning. Bra lärare och organisation.