Nytt sätt att nå ut till ungdomar

David Jordansson är initiativtagare till en ny ungdomsapp som lanseras i kommunen. Foto: Lisette Olsson

David Jordansson är initiativtagare till en ny ungdomsapp som lanseras i Haparanda.
 Foto: Lisette Olsson

HAPARANDA: Med syftet att informera ungdomar om olika evenemang och händelser som sker i kommunen, lanseras den första februari en slags elektronisk anslagstavla i form av en mobilapp.

David Jordansson ligger bakom idén med den nya appen, som är gratis att ladda ner till sin smarta telefon. Vem som helst kan ladda ner den, men målgruppen är riktad till ungdomar i Haparanda.
– När jag började jobba som ungdomssamordnare här i kommunen för ett och ett halvt år sedan så var det ganska klart att det saknades vägar att kommunicera och ge information till ungdomar, säger David Jordansson.
Till exempel olika föreningar och arrangörer av evenemang kan avisera om händelser som kommer att ske.
– Ungdomar säger att det händer inget i kommunen men om man tittar på allt som händer så är det väldigt mycket men man vet inte om det, det når inte ut till unga, säger David Jordansson.

Teknikens antågande i samhället kräver nya vägar att kommunicera på.
– Det fungerar kanske inte så som förr i tiden att man skriver ut en affisch och sätter upp på en vägg, det är ingen som läser det, säger David Jordansson.

Appen samt en tillhörande hemsida administreras under kommunens regi, allt som läggs upp i den granskas först enligt riktlinjer, innan det kan publiceras i flödet.
– Det kan inte vara saker som i helgen så kommer vi ha fest exempelvis, säger David Jordansson.
Han hoppas att idén får god respons.
– Det ska sedan föras statistik om hur många som använder appen och besöker hemsidan. Om det inte är många som använder den får man se vad man kan göra istället, men det här är ett försök till att skapa något. Så att ungdomar ser att det faktiskt händer saker i kommunen, säger David Jordansson.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,