Nytt stöd till livsmedelsföretag

NORRBOTTEN: Region Norrbotten erbjuder nya stödmöjligheter för företag som planerar investeringar kopplade till livsmedelsförädling.

Stödet kan ges till investeringsförberedande förstudier och investeringar. Och målgruppen uppges vara små och medelstora företaget i länet som ska kunna uppnå lönsamhet, skapa varaktig sysselsättning och verka på marknadsmässiga villkor.

Stödet är däremot inte ämnat för företag som är verksamma inom livsmedelsförädling av fisk, eller till förstudier och investeringar kopplade till primärproduktion.

– Norrbotten har en fantastisk potential att skapa livskraftiga företag inom livsmedelsförädling. Vi hoppas att denna stödmöjlighet ska kunna vara en av de faktorer som gör att fler företag vågar satsa, säger David Sundström, näringslivschef Region Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Till förstudien kan företagaren få maximalt 100.000 kronor eller 50 procent av godkända kostnader. Och till investeringar kan företagaren få maximalt 25 – 50 procent av godkända kostnader.

Vidare uppges att satsningen ligger i linje Med Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat, där konkurrenskraftig matproduktion och energiförsörjning är ett prioriterat område.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,