Ödesdiger förlust för Asplöven

Utanför och förbi. Asplöven håller på att missa spel i Allettan efter jul, vilket är en stor missräkning. Foto: Lasse Stenman

KIRUNA: AHC föll mot hemmalaget med 2-4 (2-2, 2-0, 0-0) i hockeyettan under söndagskvällen och har nu liten chans att nå spel i Allettan efter jul.

Gästerna tar ledningen efter sex minuter, men Kiruna vänder med två mål på 11 (!) sekunder i minut nio. Asplöven hinner kvittera innan paus, men mellanronden blir gränslagets fall.

Hemmakrigarna tar ledningen mitt i perioden och utökar i femfyra efter 18.44, då AHC drabbats av en oturlig tvåa efter en neslig puck out.

Trots en stark forcering kommer inte gränskrigarna närmare och nu ser möjligheterna att nå Allettan än mörkare ut, med sex poäng upp till strecket. Teoretiskt finns fortfarande möjligheten, men med tanke på det laget presterat hittills känns det som en osannolik utveckling.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
10 kommentarer om “Ödesdiger förlust för Asplöven
 1. Besviken skriver:

  Väldigt väldigt blek insats av asplöven, med dagens prestation så har man inget i allettan att hämta. Skämmes spelare men även ledare Lahti!!

 2. Sant skriver:

  Hmmm det blev inget av den så kallade Ubbe effekten

 3. Hihi. skriver:

  Gör en ny insamling för att stärka ekonomin eller satsa på Haparanda spelare. Legoknegar bryr sig inte om klubbmärket….

 4. Bond skriver:

  Stora starka Asplöven?

 5. Sigurd skriver:

  Berätta för en stackars ovetande före detta Haparandabo i förskingringen; hur det står till med Asplöven? Siktar de mot Allsvenskan? Blir det någon ny arena i Haparanda?

 6. ABC skriver:

  Inte en kommentar på Asplövens hemsida
  Hur skall man tolka det?

 7. Mad Max skriver:

  De kanske redan har gett upp hoppet?

 8. bor-Gränsen skriver:

  och jag som var säker på att de skulle bli all-ettan. men så kan de bli med spelare i laget ”som andra lag inte ville ha” inge lagkänsla dom inväntar bara ersättningen från af. nä börja om från grunden och gör rätt och satsa på egna spelare. vi skattebetalare orkar ju inte i längden och sponsra laget.

 9. läs på skriver:

  Skulle inte Fahlander ge Asplöven en massa pengar?! Mycket snack… Se nu till så att pengakranarna från Haparandas skattebetalare stängs så inte fler skattepengar slösas bort!!

 10. Läst på skriver:

  Läs på, jag har läst på- Fahlander är väl borta sedan länge så det kan du räkna bort, har du inte själv läst på? Men berätta gärna hur mycket skattepengar som slösas bort, bara ungefär, någon beräkningsmodell har du väl? det vore ju förskräckligt om det du skriver är sant…så mycket skatt som jag betalar!