Oenighet om sjösättning av skolprojektet Fågelboet

HAPARANDA: Efter nära tre timmars fullmäktigedebatt i Haparanda röstade (S) med egen majoritet ned alliansens och vänsterpartiets alternativa förslag till budget- och strategiplan 2012-2015.

– I provinsregeringen bedyrade Torneborna att de är positiva – men ni tvekar, varför? sa Per-Arne Kerttu (C) under debatten vänd till kommunalrådet Gunnel Simu (S).

– Det är häpnadsväckande att Kerttu och Pekka Hyötylä (V), som dessutom arbetar på Språkskolan – och har en intressekonflikt, driver det här utan att Torneå är med på tåget – och också tittar på andra alternativ som kan finnas i Torneå, kontrade Simu.

– Du borde skämmas att ta upp det här som en ”intressekonflikt, sa en klart irriterad Sven Tornberg, (C).

Vid omröstningen segrade kommunstyrelsens majoritetsförslag, vilket innebär att en eventuell projektering för en sammanhållen Gränsskolan-Språkskolan-Kulturskolan i dagsläget inte blir av. Alliansens förslag att låna upp 100 miljoner kronor för att bygga Fågelboet fram till 2015, förlorade med siffrorna 13-21.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
7 kommentarer om “Oenighet om sjösättning av skolprojektet Fågelboet
 1. lisamaja skriver:

  Häpnadsväckande att Simu visar sådant totalt ointresse för de elever och den personal som nu vistats i dessa undermåliga lokaler i snart 10 år!!! Hoppas verkligen att Simu och socialdemokraterna tar på sig ansvaret över dessa personers hälsa och arbetsmiljö. Läge att koppla in arbetsmiljöverket så kanske sjösättningen går snabbare? Kerttu och Hyötylä är nog de enda med riktig realistisk erfarenhet av denna miljö så det är mycket mycket dumt, stolligt och omoget att hänvisa till jäv i ett fall som detta.

 2. Besviken på (S) skriver:

  Det kanske är meningen att Språkskolan sakta men säkert ska avslutas?
  Inte kommer Torneå att haka på något nybygge av en skola i Sverige (inte någon multiarena heller).
  Nog har man väntat och väntat…

 3. Så kan det gå!! skriver:

  Ska vi Haparandabor sätta oss i skuld och bygga en ny skola och Torneå ska bara hänga på?

 4. Gränsgångare skriver:

  Haparanda kan ju inte ensidigt börja bygga en ny språkskola för 109 miljoner bara för att någon enskild finsk politiker är postitiv. Här krävs ett fullmäktigebeslut från Torneå inget annat. Annars finns en stor risk för att Haparandas skattebetalare sitter kvar med svartepetter i slutändan. Här håller jag med Haparandas sossar och Gunnel Simu som tar ansvar för våra skattepengar.

 5. Tommy skriver:

  Kanske fixa vägarna istället.

 6. Konsult skriver:

  Det finns en konsult som är anställd för att planera skolbygget. Vad ska konsulten göra nu… rulla tummarna och få betalat? Att vi Haparandaborna är lättlurade 🙁

 7. Bybo skriver:

  Ni kivas o bråkar om småsaker, lägg ner språkskolan som är ett luftslott med falska förespeglingar om att det är bästa skolan i kommunen där alla elever gör toppresultat. Granska språkskolan inifrån och ut. Varför inte satsa pengar på byarna istället?