Ögrens bikt vid möte: Vi borde inte ha stängt obs-platserna i Haparanda

HAPARANDA: Landstingsrådet Kent Ögren mötte på fredagen reumatiker och lokala politiker i Haparanda för att förklara varför varmvattenbassängen måste vara tömd. Efter senioren, och före detta (S)-politikern, Sune Karlanders frågor, ”biktade” sig Ögren kring en annan fråga.

– Det gick prestige i frågan om obs-platserna gentemot Sven-Erik Bucht. Jag har biktat mig inför distriktstyrelsen, sa ha mitt i allt.

– Det var fel att stänga obs-platserna här i Haparanda, men jag hoppas att utredningen om närsjukvårdens framtid ska ge oss en bra modell.

Ögren berättade att det förutom sakargument också gick prestige i frågan gentemot tidigare kommunalrådet Sven-Erik Bucht. Ögren berättade vid mötet att han ”biktat” sig för partistyrelsen i Norrbotten och ger nuvarande kommunalrådet Gunnel Simu en stor del av äran till det skedde.

Anna-Lisa Joona från Reumatikerförenigen i Haparanda berättade hur reumatiker nu tvingas äta mer stark medicin sedan träningen i varmvattenbassängen har upphört.

– Hästar, hundar och katter får sådan träning – men inte vi. Vi har dessutom aldrig fått frågan om vi kan vara med och finansiera bassängen.

– I slutet av maj får vi ett beslutsunderlag om huruvida bassängträning behövs, eller inte, för medicinsk rehabilitering. Träning  därutöver måste ni själva vara med och betala, men jag hoppas på en treenighet framöver där vi, kommunen och reumatikerföreningen kan hjälpas åt, svarade Ögren.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
7 kommentarer om “Ögrens bikt vid möte: Vi borde inte ha stängt obs-platserna i Haparanda
 1. Kerstin Johansson Norrbottens Sjukvårdsparti skriver:

  Ja, vad annat kunde han göra öga-mot-öga med gamla s-veteraner och det på plats i Haparanda, men Marlene Haara m fl kastade han ut i kylan….
  En så´n ….. huija!

 2. Jan+ skriver:

  När prestige övergår kunskap är pensionen säkrad 🙂

 3. Leve personrösterna! skriver:

  Åter har sossarna visat sitt demokratiska ansikte mot folket. Makten kan bäst – att S-E B sedan vet bäst: det skiter vi i. Är det bara rödingarna själv som inte ser vilket pinsamt spektakel de har förvandlat sig till?

 4. från holmen skriver:

  ett icke problem som jag ser det… nytt val 2014 hoppas alla rättrogna vågar släppa sin tro och välja nåt annat… inte för direkta förbättringar men som en markering för maktfullkomliga bolsjeviker som i detta fallet..

 5. Kukkolaforsens brus skriver:

  Patetiskt! – använda sjuka människor som bricka i politiskt spel, sen bikta sig för partistyrelsen!!(ja men dom deltog ju i spelat på samma sida som Ögren. Sen är Bucht storsint nog att förlåta honom. Men de gamla och sjuka då, de som fått lida i onödan?! Dem skall han bikta sig inför och de i så fall förlåta om de känner för det – Bucht har ingen talan i det sammanhanget. Det var ju faktiskt sossarna som röstade bort OBS-platserna!

 6. realist skriver:

  Nog är det dax att ögren kliver åt sidan omedelbart. Det handlar nog om prestige även när det gäller Kiruna frågan med .

 7. Hoppfull skriver:

  Nu är det upp till bevis för landstinget att öppna obsplatserna och att bägge partner sätter sig ner och löser problemen med varmvattenbassängen, enklare sjukvård och hyressättningen av vårdcentralen. Vidare att socialens högsta tjänsteman slutar att framföra sina egna negativa åsikter om Nll innan man har fakta på border. Det gynnar inte samarbetet.
  Hoppfull