Ökat problem med antibiotikaförskrivning

NORRBOTTEN:  Antibiotikaförskrivningen fortsätter öka i länet.

Det uppger smittskyddsläkaren Anders Nystedt för P4 Norrbotten. Enligt honom är det framförallt slutenvården på länets sjukhus som visar på en ökad förskrivning av antibiotika, ”och särskilt Kiruna och Kalix har en illavarslande trend”.

– Antibiotika är den mest fantastiska medicin vi har. Det räddar massor med liv, men det är ett tveeggat svärd, och vi måste också vara medvetna om att vi också utsätter patienter för fara vid antibiotikabehandling, säger Nystedt till radion och uppger att faran är att vänliga och snälla bakterierna dör, medan mer resistenta bakterier överlever.

Han uppger vidare att det finns bra strategier för att hejda utvecklingen – det gäller bara att sjukhusen följa dem.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.