Oklart politiskt läge stoppar tänkt lösning

– Medlemmarna ska säga sitt, men vi ser på alla möjligheter och vi har saker på gång, säger S-ordföranden Bente Moen Åkerholm.

– Medlemmarna ska säga sitt, men vi ser på alla möjligheter och vi har saker på gång, säger S-ordföranden Bente Moen Åkerholm. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: – Svaret från länsstyrelsen blev att det inte går att återkalla ledamöterna i nämnder och styrelser eftersom det politiska läget i kommunen är oklart. För att göra det möjligt krävs att det finns en valteknisk samverkan med en ny majoritet, säger Rolf Kummu, kommunchef vid Övertorneå kommun.

I en artikel i dagens Haparandabladet säger kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) att han har gett kommunchefen i uppdrag att ta reda på möjligheten att återkalla ledamöterna. Svaret blev alltså att det krävs att en ny majoritet har bildats.

Klart är också att det hölls ett möte i torsdagskväll mellan alliansen och Socialdemokraterna. Där diskuterades möjligheten att återkalla uppdragen i socialnämnden och bilda ett socialutskott.

– Vi måsta diskutera förslaget med medlemmarna innan vi ger ett svar på hur vi ställer oss, säger Bente Moen Åkerholm, ordförande för Socialdemokraterna.

Tomas Mörtberg konstaterar att som läget är nu kan det inte fortsätta.

– Vi hade möte i KPR, Kommunala pensionärsrådet i går. Ulf Zakariasson var där och jag ville prata med honom, men han sa sig inte ha tid.

I det låsta läge som föreligger är det viktiga budgetarbetet på gång med ett första möte den 26 september. På frågan om Socialdemokraterna kan tänka sig att lägga ner sina röster för att komma vidare i det arbetet, svarar Bente Moen Åkerholm så här:

– Onekligen en intressant tanke, men det krävs att medlemmarna får säga hur de ser på förslaget. Vi tittar på alla möjligheter och vi har saker på gång.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “Oklart politiskt läge stoppar tänkt lösning
 1. Kalle kula skriver:

  Ulf Z har inte tid att prata med kommunalrådet? Vicket skämt! Socnämndens ordf. sätter huvet i sanden. Väldigt vuxet. Men Thomas x 2 får skylla sig själv, dom blev varnade för han. Om Ulf Z är så oskyldig att trakassera o sätta munkavle varför visar han inte mailen som bevis?

 2. Torkel Tyre skriver:

  Loppcirkus.

 3. Fd S röstare skriver:

  Vi har något på gång, säger Bente!
  Ska S gå ihop med Zacke, Owe och Jörgen? Och på så sätt godkänna
  Zackes beteende? eller, gå ihop med SD och deras värderingar, eller?

  Intressant hur maktens tör(S)t kan ändra värderingar

 4. Matilda skriver:

  Kalle kula, med tanke på hur Tomas M betett sig mot zacke är det fullt förståeligt att han inte lägger ner tid på att prata med honom 🙂 det hade inte du heller gjort om någon smutskastar dig på samma sätt.

 5. Herrajomala skriver:

  Matilda, du tar verkligen din vän Z i försvar oavsett vad herrn gjort. Z är inte så oskyldig som du verkar tro. Med det upplever jag att du tycker det är ok att inte följa lagar och riktlinjer och att trakassera bla tjänstemän. Jag har insyn i kommunen och ser/sett hur det varit där. Vem är det som smutskastar vem i denna fråga? Är det kanske vuxenmobbning som förekommit när Z var som mest aktiv där?

 6. Kalle kula skriver:

  Matilda. Det här är ju kommunpolitiker på högsta nivå med ansvar över typ 300 milj kr, inte nåt tjaffs på högstadiet. Så löjligt av Ulf Z, väx upp!

 7. Kalle kula skriver:

  Och Tomas M sa i radion att han hade svart på vitt, o Ulf Z har inte visat upp nå motbevis.