Ökning av konkurser i landet

TORNEDALEN: Statistik som UC har sammanställt visar på en fortsatt kraftig ökning av konkurser i augusti månad. Sammanlagt ökade antalet konkurser i landet med 33 procent.

Bygg, hotell- och restaurangbranschen samt partihandeln följer trenden, precis som den totala konkursutvecklingen hittills i år.
Individuellt ökar byggindustrin med 49 procent, hotell- och restaurangbranschen med 41 procent och segmentet partihandel ökar med 32 procent.
Västmanlands och Västerbottens län sticker ut bland företagskonkurserna i landets län. Västmanlands län ökar med 233 procent och Västerbottens län med hela 267 procent.
För Norrbottens del ser det något bättre ut, i länet minskade antalet konkurser med nio procent i augusti.

Publicerad i Svenska
11 kommentarer om “Ökning av konkurser i landet
 1. Ekonomen skriver:

  Nu när Kaunis Iron har lyckats återuppliva konkursade Tapuligruvan så är det hög tid för LKAB att kravla sig upp till dagsljuset innan KI introduceras på Börsen.
  Nuvarande ägarna är säkert välvilliga till affär med Sveriges kunnigaste järnmalmsproducent.
  Tre nu kända järnmalmskroppar, Tapuli, Sahavaara och Pellivuoma ligger invid kommande Svappavaara järnvägsförlängning och de kan exploateras som dagbrott.
  Där finns framtida miljardintäkter under flera generationer.

 2. Futurum casus skriver:

  Under den bästa högkonjunktur vi haft sedan mannaminne. Det är något som de flesta vänstersossar borde ta sig en funderare på. Vad beror det på?

 3. Ekonomen skriver:

  2010 var järnmalmspriset 150 $/ton, snacka om konjunktur.
  Reinfeldt eran varade mellan 2006 – 2014, i slutet av den handlade utanförskapet från djurfodermontrarna, min granne sa sig ha hemliga utekatter.
  Legal nudism överallt och ugglande vid pappersmugg är ett måste i Fytomrums kommande välfärdsreform.

 4. Betraerq skriver:

  Det är bolag som sysslar med handel som faller som käglor. Ni köper för lite lokalt.

 5. Futurum casus skriver:

  Ekonomen: Du skriver bara strunt.

 6. ej fake news skriver:

  enl företagarna har dom aldrig haft en gynnsammare utveckling än nu och de samma säger bönderna och inte att tala om småföretagarna och främst stor företagen. deras vinsutveckling har aldrig varit bättre fast löntagarna fick 3,2 procents löneökning. och de skulle ge svenska företag en ogynsamm konkurrensutveckling. och samma retorik har ju extrem högern kört med i säg 30 år och ändå visar svenska företag en vinst utöver de vanliga varför? jo för att deras ansällda har skjusta villkor om dom blir sjuka eller för vård av barn och en världsklass inom vården. jhar dom anställda bra villkor så gene

 7. ej fake news skriver:

  ererad de bra villkor även för företagen. men högern har inte insett de. de här är ett samspel företagen betalar sin skatt på vinbsterna och aktieägarna betalar sin del av vinsterna och pengarna går till infrastrukturer vår och om sorg skola m-m.

 8. ej fake news skriver:

  och sen en missuppfattning från främst extrem högern med centern i spetsen. småföretagen anställer den personal dom behöver oavsett om de är lön en avtal. och inte om de är enl centetrn bestämmnda lägsta löner på svält löner på 40 % efter skatt.

 9. ej fake news skriver:

  så centern småföretagen som jag anställer person när jag behöver nån och till avtalsenliga löner. svårare än så är de inte… ni ljuger ju företagarna i ansiktet att vi ska anställa person som vi inte behöver fast vi får dom lite billigare,,, svammel retorik!!!

 10. Håller med Futurum casus skriver:

  Ekonomen skriver:
  ”Nu när Kaunis Iron har lyckats återuppliva konkursade Tapuligruvan så är det hög tid för LKAB att kravla sig upp till dagsljuset innan KI introduceras på Börsen”
  De gång det sker borde en varningsklocka ringa då börjar skojet, så länge de inte publikt tigger pengar är de seriösa och bör premieras.
  Aktier kan aldrig löna sig i gruva som har en livslängd på 12år, det finns möjlighet att ta lån för hus och avbetala.

 11. Futurum casus skriver:

  Jaha, är det TN från jouksengi som skriver socialistpravda igen.