Omfattande rekrytering av CE-chaufförer

PAJALA: Under torsdagen har en jobbmässa anordnats i Pajala Folkets Hus med anledning av den omfattande rekrytering av chaufförer som ska transportera järnmalmskoncentrat från gruvan i Kaunisvaara med lastbil till Pitkäjärvi utanför Svappavaara.
Malmtransport Norr som ingår i Kaunis Iron koncernen kommer att anställa chaufförer löpande under många år framöver. I en platsannons skriver företaget att planen är att 40 lastbilsförare ska vara anställda till 16 juli.
Därefter kommer behovet att öka och fram till sommaren nästa år kommer antalet chaufförer uppgå till cirka 120 personer.
Det är inte bara chaufförer som efterfrågas. I samband med att gruvproduktionen startar kommer det bildas behov av att inställa inom många olika yrkesområden.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Omfattande rekrytering av CE-chaufförer
  1. Alt för den skrupelfrie sörlänningen, övriga? skriver:

    Att söka dit kan man göra om man är arbetslös och har fin släkt eller partibok godkänd av IF-metall och partiet mm, övriga göre sig ej besvär från orten. Annat alternativ är som förra gången långtidsarbetslös från skåne. Här spelar däremot den tidigare bakgrunden ingen större roll, det går bra även med ett knappast skrupelfritt alternativ.
    Att säga upp sig från ett fast arbete är ren idioti, ledningen som sist??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.