Omfattande rekrytering av CE-chaufförer

PAJALA: Under torsdagen har en jobbmässa anordnats i Pajala Folkets Hus med anledning av den omfattande rekrytering av chaufförer som ska transportera järnmalmskoncentrat från gruvan i Kaunisvaara med lastbil till Pitkäjärvi utanför Svappavaara.
Malmtransport Norr som ingår i Kaunis Iron koncernen kommer att anställa chaufförer löpande under många år framöver. I en platsannons skriver företaget att planen är att 40 lastbilsförare ska vara anställda till 16 juli.
Därefter kommer behovet att öka och fram till sommaren nästa år kommer antalet chaufförer uppgå till cirka 120 personer.
Det är inte bara chaufförer som efterfrågas. I samband med att gruvproduktionen startar kommer det bildas behov av att inställa inom många olika yrkesområden.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Omfattande rekrytering av CE-chaufförer
  1. Alt för den skrupelfrie sörlänningen, övriga? skriver:

    Att söka dit kan man göra om man är arbetslös och har fin släkt eller partibok godkänd av IF-metall och partiet mm, övriga göre sig ej besvär från orten. Annat alternativ är som förra gången långtidsarbetslös från skåne. Här spelar däremot den tidigare bakgrunden ingen större roll, det går bra även med ett knappast skrupelfritt alternativ.
    Att säga upp sig från ett fast arbete är ren idioti, ledningen som sist??

  2. Håller med föregående skriver:

    Att det gäller och ha fina kontakter och framförallt fina föräldrar med rätt släkt om man är lokal person från orten annars blir det nobben. Utomstående utan kopplingar lär det bli en anställning.
    Snart dyker åter kepsarna upp ”Framtid Pajala” bör dock beaktas att framtiden inte gäller för alla inom Pajala bara de godkända.