Omorganisation redo för rond två

PAJALA: Förslaget om politisk omorganisation är nu redo att återigen tas upp i Pajalas kommunfullmäktige efter att kommunstyrelsen begärt yttranden från nämnder och partier.

Beslut skulle ha fattats i frågan senaste kommunfullmäktige den 3 maj, men på grund av ett formellt fel meddelade kommunalrådet Jan Larsson (S) att förslaget ska skickas tillbaka för ytterligare beredning.

Det formella felet var att de berörda nämnderna kultur- och utbildningsnämnden och socialnämnden samt politikerna i fullmäktige inte hade fått ge sina synpunkter i frågan. Under måndagen sammanträdde kommunstyrelsen där yttranden tagits emot kring förslaget. Nämnderna yrkade på att förslaget skulle godkännas.

Kommunalrådet Jan Larsson (S) tror att förslaget om att lägga ned nämnderna och bilda allmänt utskott, personalutskott, socialutskott samt kultur- och utbildningsutskott kommer att gå igenom i KF.

Men om fullmäktige säger ja till förslaget så kan förändringarna genomföras först till hösten.

– Det är först i september vi kan verkställa detta. Under tiden ska vi föreslå delegationsordningar och mål för verksamheterna, säger Larsson till HB.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Omorganisation redo för rond två
  1. klurifax skriver:

    Blåser verkligen märkliga vindar i Pajala….vem skulle ha kunnat sia att kommunen kommer och och ha en kommunist som kommunalråd?

  2. Håkan Kero skriver:

    Det var ju det här som väljarna ville ha för snart tre år sedan.

  3. Usko pois skriver:

    Det är som Håkan säger: Väljarna styr!