Önskar stöttning på Fars dag

Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen.

Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen.

NORRBOTTEN: Mustaschkampen vill att Fars dag ska bli dagen då män stöttas till ett sundare liv.

Män uppges nämligen ha stora problem med hälsan. ”Män dör fyra år tidigare än kvinnor, äter mindre hälsosamt och motionerar mindre än kvinnor. Män har dessutom betydligt svårare än kvinnor att tala om sjukdomar och hälsa”, skriver kampanjen i ett pressmeddelande.

Fars dag, som är på söndag den 12 november, uppges vara ett bra tillfälle för alla kvinnor, män och barn att försöka påverka sina pappor, pojkvänner, män, bröder, kusiner och vänner att bry sig mer om sin hälsa, och kanske lägga om sin livsstil.

– Istället för nyårslöften borde det vara Fars dags-löften och då kan Prostatacancerförbundets Fempunktsprogram var som en riktlinje för förbättringarna, säger Torsten Tullberg, kampanjledare i Mustaschkampen.

Fempunktsprogram för bättre och längre liv:

1) Motionerna regelbundet 2) Ät rätt och rök inte 3) Stressa mindre 4) Börja tala om din hälsa 5) Ta PSA-prov om du är över 45 år – vid tidig upptäckt går prostatacancer att bota.

Mustaschkampen är en rikstäckande kampanj för att uppmärksamma prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom, och samla in pengar till forskning och opinionsbildning.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
En kommentar om “Önskar stöttning på Fars dag
  1. Judlaw skriver:

    Bra artikel! Bra instsiativ! Trevligt Fars-dag alla farsor