Skön trepoängare för Asplöven

HAPARANDA: AHC betvingade Almtuna med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) efter en oerhört dramatisk tredje period i Hockeyallsvenskan under den sena lördagseftermiddagen.

Hemmalaget kommer till spel med starkast möjliga lag, formerat i tre backpar och fyra kedjor. Med extraspelarna Marcus Bohman på backen och centern Eetu Qvist. Joel Lassinantti i kassen.

FÖRSTA PERIODEN: Mot nya mål!

0.46: fint sidledsspel av hemmalaget, men fin parad av gästernas keeper. Asplöven rätt pigga i matchöppningen. Farlig styrning framför Lassi kring tre blankt. 3.45: Lucas Wallmark gör en elegant manöver vid offensiv blå och skapar oreda framför Almtunas mål.

Lassi räddar friläge i minut fem. Huvudlös bjudning av hemmaförsvaret halvminuten senare och ytterligare en kvalificerad parad av HC:s keeper. En tung förstalina i Asplöven bjuder på långt anfall i minut sju.

Lång sekvens utan avbrott mitt i perioden, där spelet böljar. Teveplock av Lassi efter 12.06. 7-6 i skott vid första power-break.

Bra intensitet i matchen, men rätt många felpass med sex minuter kvar av perioden. 16.26: Almtuna tar matchens första tvåa. Massivt tryck från hemmalaget i den andra straffminuten, men ingen utdelning.

AHC fortsätter framåt och har en jättechans med tio sekunder kvar av perioden, där gästerna är lite vassare i den första halvan och hemmalaget dominerar den andra.

12-8 i skott med stigande  intensitet.

ANDRA PERIODEN: Aktörerna tillbaka för akt två i kvällens drama.

Lite trevande inledningsvis. 1.57: hemmalaget farligt framme. Bättre tempo nu, med lite nord-sydhockey för ett par minuter. 4.53: Almtuna byter lite slött och Simon Olsson skickar fram pucken till Oskar Nilsson som tar några skär in i offensiv zon och drar i väg ett handledsskott som överraskar bortakeepern till 1-0.

Mittzonshockey för ett slag. Lååångt anfall av Asplöven kring nio blankt. 9.57: sologenombrott av hemmabacken Tim Kunes, som nästan resulterar. Hemmalaget jagar tvåan med rörligt spel, som tvingar gästerna ta tvåa efter 11.19. 9-2 i skott vid andra power-break.

Pp för hemmalaget: händelserikt, Asplöven släpper till ett friläge som Lassi klarar. Igen. Hemmalaget spelar runt, men har svårt att komma på kasse. Fortsatt bra fart med sex minuter kvar av mellanronden. Ingen kan anklaga Asplöven för fegspel.

16.04: pp för Almtuna. 17.04: hemmalaget kontrar och får till skaplig chans efter inspel från högersidan. Gästerna vaknar till och Lassi får göra ett par fina parader kring nitton blankt. Almtuna vänder snabbt och Asplöven måste vårda pucken kring linjerna om det ska bli tre poäng.

14-5 i skott. Också bortalaget har en bra målvakt i Alexander Sahlin.

TREDJE PERIODEN:  Hockey: garanterad spänning, med fina utsikter för hemmalaget.

AHC nära mål efter en halvminut. Dito minuten senare. Men Almtuna vill också vara med i diskussionen och går på kasse i minut tre. Och anfaller optimistiskt i minut fyra. Gästerna har öppnat starkt och är framme igen efter 5.30.

Asplöven vrider sig ur greppet kring sex blankt och vill framåt. Men Almtuna är fortsatt farliga och går på kasse i minut åtta – Lassi dock omutlig så långt. 2-6 i skott vid sista power-break och gästerna är närmare ett mål än hemmalaget.

10.35: gurgel framför Lassi. Böljande sekvens med åtta kvar. Inte mycket konstruktivt spel, men oerhörd kamp på väg in i sista fjärdedelen av perioden. Tyvärr blir Asplöven blåsta på en solklar utvisning och bortalaget får kontra in 1-1 efter femton blankt.

Direkt på tekning går Aslöven fram och kämpar in 2-1 genom Emil Bejmo efter 15.12. Passningspoäng till ett av årets viktigaste mål till backparet Fagerudd och Oskarsson. Högt blodtryck i den spänning som bara oregisserad idrott kan erbjuda.

18.32: matchavgörande (?) tvåa för bortalaget. Lite darrigt från Asplövens sida, men man snubblar fram till tre oerhört viktiga poäng i jakten på play-offplats.

– Vi kämpade storartat, strålar tränaren Per Kenttä efter matchen. Nu har vi häng på play-off och allt i egna händer.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Skön trepoängare för Asplöven
  1. Dragos skriver:

    Bra Asplöven!! Härlig idrottshelg för Tornedalen! Först svenskt OS-guld tack vare ”vår egen” Charlotte Kalla och de andra i laget, sen seger för Asplöven i jakt på play-off till SHL-kval. Fortsättning följer, en sådan här kväll är man glad!

  2. Leffe skriver:

    Ojojoj vad tyst det är men det är ju klart att det är ju roligare att gnälla … Grattis löven till tre friska