Öppet möte om Outokumpu

HAPARANDA: På tisdag den 16 oktober är det dags för ett öppet möte angående Outokumpus utsläpp och hälsoläget i kommunen.

Den 27 oktober 2011 var det ett öppet möte om miljön i Haparanda. Ett möte som kom till med anledning av att stålbolaget Outokumpu i Torneå ansökt om att få öka utsläppen, samt då oron bland gränsborna vuxit med tanke på vad utsläppen kan göra med miljön.

I årets öppna möte  kommer ungefär samma personer att medverka, det vill säga representanter för Outokumpu, länsstyrelsen, landstinget och Haparanda stad. Dessutom kommer en representant för klinisk miljömedicin i norra regionen att vara med.

Frågeställningarna för kvällen blir: Hur påverkas hälsan och miljön i Haparanda av utsläppen från industrin? Hur ser hälsoläget ut i Haparanda? Och vad görs för att förebygga och minska utsläppen?

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Öppet möte om Outokumpu
 1. Vän av ordning skriver:

  Bra om än lite försent.

 2. Loka skriver:

  Vart skall mötet hållas samt vilken tid? Skulle väl vara trevligt för de som är intresserade av att gå på detta möte att få ta del av denna vitala information.

 3. Miljön skriver:

  Bra. Men finns det inte anledning att fråga hur hälsoläget ser ut i Torneå?

 4. Mad Max skriver:

  Hoppas att så många Haparandabor som möjligt tar tillfället i akt, och går på detta möte. Visa att vi verkligen är oroliga för miljön i stan.

 5. Miljövän skriver:

  Det är andra gången som stormötet anordnas. Då vill jag fråga ”Vän av ordning” varför är det försent? Loka: Allt står på kommunens hemsida.

 6. Ei teänkielinen skriver:

  ”Loka” Var skall mötet hållas? Ei, mihin kokous pidetään.