Öppnar restaurangen i juni

Efter en sommar utan öppethållande i Restaurang Kattilakoski är det dags för öppning. Foto: Marianne Berglund

Efter en sommar utan öppethållande i Restaurang Kattilakoski är det dags för öppning. Foto: Marianne Berglund

NISKANPÄÄ: – Vi öppnar restaurangen vid Kattilakoski den 1 juni. Det sker med kocken Per-Arne Ylipää och med Emma Kitti som behärskar finska språket. Totalt kommer vi att ha fyra till sex anställda, säger turismföretagaren Johan Väisänen, som av ägarna anlitats att sköta driften under säsongen.Beslutet om försäljningen av restaurangen i Niskanpää togs vid fullmäktigesammanträdet den 14 september 2015. Det var ingen enhällig församling som tog beslutet.
Med 20 röster för, åtta emot och en som avstod från att rösta stod det klart att restaurangen såldes till Norrhandel i Luleå ab och företagarna Daniel Kuoppala och Karl Johan Frindberg.
Deras anbud var på 1,2 miljoner kronor. Övertagandet av anläggningen skedde inte förrän den 1 april 2016 och har stått tom under hela fjolårssäsongen.
Öppet alla dagar
Kusinerna Daniel Kuoppala och Johan Väisänen samarbetar sedan tidigare kring de stora turismsatsningarna längre upp i Tornedalen. Nu lutar det åt att även Övertorneå får del av deras kunnande och erfarenheter inom den snabbt växande besöksnäringen.
– Jag fick förfrågan av Daniel redan när han köpte restaurangen, men jag har haft så mycket med de egna satsningarna, Pinetree Lodge i Särkimukka och Aurora Mountain Lodge i Lannavaara, att det inte har gått att kombinera, säger Johan Väisänen och fortsätter:
– Klart är att vi kommer att ha öppet alla sju dagar i veckan mellan klockan nio och klockan 18 under den tid då det rullar flest bilar förbi platsen. Tanken är att vi håller öppet till och med den sista augusti, säger Johan Väisänen.
Han berättar vidare att hittills en konferens är inbokad i mitten av maj månad.
Viktiga kockfrågan
Väisänen uttrycker glädje över att kockfrågan lösts genom att Per-Arne Ylipää har återvänt hemåt.
– Menyn kommer att vara stabil och lättserverad. Här ska de som är på väg till Ikea i Haparanda kunna stanna upp och ta en kopp kaffe och en macka i stället för att ta en kopp på någon mack. I övrigt ska vi erbjuda en meny med rätter som är vanliga längs älven med fisk och kött. Tanken är också att vi ska bjuda på olika happenings, men inget av det är ännu klart.
Han fortsätter med att konstatera att konkurrensen med Restaurang Utblick på Luppioberget kommer att bli ganska tät.
– Men klart är att det kring Kattilakoski har byggts upp ett bra varumärke och platsen är vacker och lättillgänglig. Den helhetsbilden ska vi fortsätta och bygga vidare på, utlovar Johan Väisänen.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
5 kommentarer om “Öppnar restaurangen i juni
 1. ötå-bo skriver:

  Reagerar på öppet tiderna 9-18. Helt fel tänkt, föreslår 12.00 till minst senast 22.00!

 2. icander skriver:

  och detta visar att nuvarande regering sköter sig mycket bra..företagens vinster bara ökar till högsta nivå..och fast föregående avtalsrörels skulle under minera företagens konkurrenskraft..svammel…ser man till avtalsrörelsen 1 år tillbaka skulle en löneökning drabba konkurrenskraften kraftigt negativt..facit är tvärt om ..och nu är de samma idioti från arb givarna max 1.5 procent..i löneökning..dom är bara ute efterm och öka aktieägatrna utdelning..och då är svwerige den bästa plattformen för de..

 3. klurifax skriver:

  Håller med helt galna öppettider….dom kanske inte vill ha gäster?

 4. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Till Icander. En typisk vänsterrelativisering. Inte har din kommentar mycket att göra med öppningen av restaurangen i Kattilakoski.
  Till alla negativister. Var glad att restaurangen öppnar igen. Körde i somras upp längs Torneälven tillsammans med några släktingar. Hade inte besökt trakterna runt Övertorneå på de senaste 25 åren. Det fanns ingen restaurang som var öppen. Kattilakoski och Luppioberget var stängt och hotell Tornedalia används som ni vet till annat. I stället för en korv på OK i Övertorneå vände vi åter till Kukkolaforsen och åt en riktig buffé lagad på råvaror från Tornedalen.

 5. Nasuabo skriver:

  Icander, bra att du kommenterar så mycket som möjligt, kul att se dina torftiga inlägg om annat om Asplöven, det får mig att känna mig oövervinnerlig…vad svamlar du om? Skaffa alkolås på tangentbordet, eller rättare sagt gör inte det, skriv på du bara….håll stilen och fortsätt skäm ut dig…hälsa till din kompis ”egen företagare”.