Outokumpu minskar antalet jobb i Torneå med 187

TORNEÅ: MBL-förhandlingarna vid stålkoncernen Outokumpu blev klara i måndags.

I Torneå kommer koncernen minska antalet anställda med 187, varav cirka 20 är vad som kallas ”hårda uppsägningar”, enligt Yle Perämeri.

Cirka hälften av de som skall sägas upp är visstidsanställda samt cirka 40 procent är pensionsavgångar samt övergång till andra arbetsuppgifter.

Globalt planerar koncernen minska 1.300 jobb.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
2 kommentarer om “Outokumpu minskar antalet jobb i Torneå med 187
 1. Outokumpu är världens miljövänligaste stålverk skriver:

  Här ligger världens miljövänligaste stålföretag
  Av Erik Klefbom
  Det finska företaget utses till en av världens fem miljöbästa stålproducenter.

  Den finska ståljätten Outokumpu – med fabriker i bland annat Avesta och Torneå – har för andra året i rad tagit förstaplatsen i Dow Jones hållbarhetsindex för stålindustrins miljöarbete. Totalt 342 företag utvärderades.
  ”Vi är stolta över att ha blivit utsedda som ledande inom miljömässig hållbarhet. Det visar också att vårt långsiktiga arbete med m

 2. Outokumpu är världens miljövänligaste stålverk forts... skriver:

  ”Vi är stolta över att ha blivit utsedda som ledande inom miljömässig hållbarhet. Det visar också att vårt långsiktiga arbete med miljöfrågorna har gett resultat. Som ett exempel har vi lyckats minska våra utsläpp av växthusgaser med 40 procent sedan 1990-talet”, säger Mika Seitovirta, vd för Outokumpu, i ett pressmeddelande.

  Indexet från Dow Jones (DJSI) rangordnar företag som är ledande inom hållbar utveckling. Analysen utförs varje år av företaget SAM Research AG.

  http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.416578/har-ligger-varldens-miljovanligaste-stalforetag