Överkalix får servicekontor

ÖVERKALIX: Lokala servicekontor kommer att inrättas i Jokkmokk och Överkalix senast den sista juni 2018.

Det meddelade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi under tisdagen.

I ett första steg handlar det om Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket och från och med 1 januari 2019 i ett andra steg även Arbetsförmedlingen, Trafikverket och Migrationsverket.

– Grundläggande statlig service är viktigt för tillväxt och utveckling av vårt län, säger Fredrik Lundh Sammeli, ordförande för Socialdemokraterna Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Bengt-Erik Rolfs, oppositionsråd i Överkalix, säger i sin tur att dagens besked kommer att innebära att Överkalixborna får tillgång till den service som alla större kommuner tar för givet.

– Vi behöver inte längre sitta i telefonköer eller köra långa sträckor för att träffa myndighetspersoner, det här kommer att underlätta vardagen för såväl privatpersoner som företagare i kommunen, säger han.

ANNONS

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
En kommentar om “Överkalix får servicekontor
  1. matarengi skriver:

    centern med högern avveckla allt under åtta år. vi levererar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.