Överklagar och vidgar mordutredning

KALIX: Chefsåklagare Mikael Lundqvist överklagar inte bara den friande domen mot den 23-åring som åtalats för mord på Esa Rano. Lundqvist har också gett utredande polis i uppdrag att kontrollera det alibi i ”södra Sverige” som en för utredningen intressant 24-åring angett för tiden för mordet i Kärrbäck.
Enligt Nordnytt inser Lundqvist med facit i hand att det var ett misstag att för mycket rikta in sig på enbart 23-årigen ”som ett bra cace” – och inte leta efter någon annan gärningsman.
Intressant är förvisso att de enda DNA-spår som hittats på mordvapnet kommer från – 24-åringen.
Den nu friade 23-åringens advokat är självfallet nöjd med domen.
– Den står väl också i frekvens med att kanske inte tillräckligt hade utrett andra personers förehavanden just den här kvällen. Det finns inget tekniskt som binder min klient till det vapen som påstås ha använts, säger Lars Grönberg till Nordnytt.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
2 kommentarer om “Överklagar och vidgar mordutredning
 1. Gullan skriver:

  Nu har åklagaren äntligen tagit fram hjärnan ur garderoben och börjat tänka utanför the box.
  Fattar inte varför både polis och åklagare för det mesta går en enkelriktad gata när det gäller utredningar, som att dingla en korv framför en hungrig hund, enda hunden har i tanken och riktar in sig på är korven. Jag och flera med mig och ryktena i Haparanda gör gällande att det inte är 23 åringen som begått mordet, dom enda som inte vet av något är polis och åklagare för att dom snöat in sig på 23 åringen.

 2. nasolin skriver:

  Äntligen!
  Hela utredningen har varit som en fars. Tror nog att de flesta som läst fup har fått sig ett gott skratt. Hoppas att det nu är andra som utreder och verkligen tar reda på vad som hänt.
  Nya förhör. Då menar jag riktiga förhör och inte bara ööh..nja..hmm..
  Har nu alla vittnen talat sanning? Det är frågan.
  Hoppas bara riktiga mördaren åker fast. Han är ju fortfarande fri.
  Känns lite skrämmande 🙁