Överklagar röntgenbeslut

TORNEDALEN: Vid gårdagens extrainsatta möte med regionstyrelsen togs frågan om röntgen i Kalix upp på nytt. Beslutet blev dock som tidigare, och ska inte upp i regionfullmäktige.

– Styrelsen beslutade att genomföra förändringarna och att inte ta upp ärendet i fullmäktige. Men det kommer vi givetvis att överklaga till förvaltningsrätten, eftersom vi anser att det är felaktigt. Och vi känner oss rätt säkra på att vi har rätt. Vi har vunnit ett mål tidigare, då man lade ned en distriktssköterskemottagning – och det var en väldigt liten förändring jämfört med den här, säger oppositionsrådet Kennet Backgård (NS) till HB.

Är du förvånad, eller var det väntat?

– Jag är inte förvånad över att man driver frågan som tidigare. Men jag är förvånad över att man inte för ärendet vidare till fullmäktige, säger han.

Menar du att det finns chans till annat beslut om frågan tas vidare till fullmäktige?

– Det är en demokratifråga. Och jag tror att de håller på trixa på det här sättet för de vet att Agneta Lipkin i Kalix och Sten Nylén i Kiruna (s-ledamöter) har andra åsikter. Då vågar de inte ta upp det. För de kan ju förlora, säger Backgård och uppger att han tycker att förslaget om att dra ned på röntgenverksamheten i Kalix och Kiruna är förkastligt.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: , , ,