Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät

TORNEDALEN: Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. I onsdags presenterades den senaste rankingen med siffror från 2018.
Företagarna får själva svara på en enkät och det är deras svar som ger kommunerna den aktuella rankingplaceringen. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. Av våra tre Tornedalskommuner rankas Övertorneå som den med bäst företagsklimat. Även om kommunen har tappat 31 placeringar så hamnar Övertorneå på plats 234. Haparanda klättrar en placering och ligger på plats 282, och Pajala har den lägsta placeringen totalt sett i länet och hela landet och återfinns därmed på plats 290 av landets lika många kommuner.
Betygen i enkäten rankas mellan ett till sex och mellan tre till sex räknas som bra. Haparanda landar på 3,1 och Övertorneå på 3,18 och för Pajalas del hamnar betyget på 2,22.
Däremot har inte alla företagare på orterna svarat på undersökningen, i Övertorneå är antalet svar 89 och det ger en svarsfrekvens på sex av tio tillfrågade. Pajala har 91 svar och en svarsfrekvens på omkring hälften. Haparanda har 80 svar och en svarsfrekvens på strax under hälften.

Publicerad i Svenska
En kommentar om “Övertorneåföretagare mest nöjda enligt enkät
  1. ej razisd skriver:

    som tidigare sagts. vilken menlös undersökning. bara sv—-el.