Pajala kvalföll med flaggan i topp

Pajala pressar på för en reducering i tredje perioden. Foto: Stefan Engström

Pajala pressar på för en reducering i tredje perioden. Foto: Stefan Engström

PAJALA: Pajala IF:s damer gjorde en mycket stark kämpainsats i returen hemma mot Klockarbergets BK från Sundsvall i kvalet till Allsvenskan. Den otroligt spännande tillställningen slutade 2-5 (0-1, 1-1, 1-3), vilket gör att det är färdigspelat för Pajalalaget för den här säsongen.

– Det har varit en sjukt bra säsong, säger lagkaptenen Evelina Tornéus, både nöjt och lite besviket när inte laget gick vidare i kvalet. Pajala var tillbakapressat i hela första perioden, men hemmalaget spelade disciplinerat i försvaret och höll siffrorna nere till 0-1 underläge. I andra perioden efter lite snack var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och bara efter 42 sekunder kom 1-1 kvitteringen. Pajala hade också en ribbträff från ledning.

Efter ett underkänt mål efter sju minuter kunde gästerna åter ta ledningen knappa minuten senare lite turligt och snöpligt. I slutsekunderna av perioden var Pajala nära en kvittering två gånger om.

I tredje perioden pricksköt Klockarberget 1-3 i krysset, men Pajala reducerade till 2-3 mindre än minuten senare och hela hallen kokade av hemmaförhoppningar. I mitten på perioden får gästerna ett andra mål bortdömt.

Men 1605 in i perioden kan gästerna få in 2-4 efter lite svagt försvarsspel av Pajala framför det egna målet. Henriikka Karlsson spelar lite för tufft vid sargen och får en tvåa för obstruktion med en och en halv minut kvar. Då kändes det som att matchen och fortsatt kvalspel var borta. Sekunderna innan full tid gör också gästerna 2-5 i tomt mål när Pajala tagit ut sin målvakt.

Pajalas målskyttar var Evelina Tornéus och Emma Norberg.

Eftersom Pajala vann den första matchen med 5-4 och nu Klockarberget med 5-2 var det Sundsvallslaget som får kvala vidare mot Allsvenskan.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: