Pajalborna åtalas i narkotikahärvan

PAJALA/SKELLEFTEÅ: En stämningsansökan har i måndags lämnats in gällande de sex personer som är misstänkta för delaktighet i den omfattande narkotikahärvan på internet.

Tre personer är hemmahörande i Västerbotten och tre i Norrbotten, där två av dessa kommer från Pajala kommun. De sex misstänkta åtalas för att på olika sätt ha varit delaktiga i grov brottslig verksamhet.

Stämningsansökan som lämnades in av kammaråklagare Anders Norberg och kammaråklagare Petra Lundberg avser grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

De två Pajalaborna ska enligt stämningsansökan ha fungerat som målvakter. 26-åringen är misstänkt för att ha hämtat ut 14 kilo hasch medan den 27-årige mannen misstänks ha hämtat ut 3.000 milliliter MDMA samt två kilo hasch.

Den omfattande utredningen har visat på mer än 4.500 överlåtelser av narkotika från sommaren 2012 och fram till februari 2015.
Rättegången startar under kommande vecka vid Skellefteå tingsrätt. Den väntas pågå i sju dagar.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Pajalborna åtalas i narkotikahärvan
  1. håkan svangärd skriver:

    Det är inte roligt å läsa att tornedalen har fått langare Att detta är möjligt är inte alls bra Men hoppas att inte sväller å blir allt för vanligt i vårat fina tornedal Tack för ordet