Patient på sjukhus smittad av Covid-19

NORRBOTTEN: Under torsdagen upptäcktes att en äldre patient som vårdas på ett av Norrbottens fem sjukhus är smittad av coronaviruset.

Enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten vårdades den aktuella patienten på en sal tillsammans med andra patienter och screenades för covid-19 enligt de senaste riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten.

– Vi har isolerat patienten och vårdar hen på ett sånt sätt att smittan inte ska kunna spridas till andra patienter eller till personalen, säger Anders Nystedt, Smittskyddsläkare Norrbotten.

De andra patienterna som vårdades på salen tillsammans med den smittade uppges nu noga följas upp för att kontrollera om de utvecklar symtom på covid-19. För att undvika smittspridning mellan olika rum träffar personalen som vårdar dem inga andra patienter.

Det totala antalet konstaterade fall av covid-19 i Norrbotten är 13 personer.

 

Publicerad i ÖSTRA NORRBOTTEN, Svenska
4 kommentarer om “Patient på sjukhus smittad av Covid-19
 1. ekiboy skriver:

  konstigt att inte ni kommer ut vilket sjukhus de är så folk får veta kanske undvika de sjukhus

 2. Ann skriver:

  Förvånar mig inte. Var på ett läkarbesök på ett av Norrbottens sjukhus för en vecka sedan, en AT-läkare hostade mycket under mitt besök
  Blev ganska illa berörd av händelsen, karantän nu för säkerhets skull för min och andras säkerhet.

 3. Marita skriver:

  Varför testas inte vårdpersonal som varit i kontakt med patienten ?
  De kan bära på viruset och smitta andra.

 4. Sverigevän skriver:

  Media har i all hemlighet beslutat att inte kritisera myndigheter i dessa tider… har ni sett några negativa frågor på presskonferenser tex…..? Nej tänkte väl det.