Pelloaffären: Olustig karusell som Åkerholm dragit igång

ÖVERTORNEÅ: Under söndagseftermiddagen skräder inte Camilla Mattila (S) i orden. Hon sitter i kommunstyrelsen fullmäktige och är gruppledare i Barn- och utbildningsnämnden.

– Tyvärr så har hela karusellen som Bente Moen Åkerholm snurrat igång blivit väldigt olustig. Hon vill att vi diskuterar inför öppen ridå och hon hänger ut Roland Kemppainen.

– Jag tycker att Bente gjort en höna av en fjäder och vänder fokus från problemen i partiet till att Roland Kemppainen skulle vara problemet, säger Camilla Mattila.

Att Henry Barsk inte kallats till mötet för att han är jävig, anser hon vara väldigt underligt. Det är ful spel och att hugga en kniv i ryggen om man anser det som jäv att ha en avvikande åsikt. Jag gillar absolut inte Bente Moen Åkerholms agerande i det här läget, säger Camilla Mattila.

Trots att även Henry Barsk och Camilla Mattila i KS-mötet, ifråga om köpet om värmepannan, var av annan åsikt än (S) menar Camilla Mattila att det bara är Roland Kemppainen som behövt klä skott för det.

– Hon hugger väldigt mycket på Roland Kemppainen. Jag tycker inte hon har partiets bästa för ögonen. Jag stödjer Roland och vill jättegärna ha honom kvar i politiken. Jag anser inte att han gjort något fel. Bente Moen Åkerholm har i nuläget inte (S) partiets bästa för ögonen. Det kan vara att hon upplever en maktkamp mellan henne och Kemppainen, säger Camilla Mattila.

HB har sökt Bente Moen Åkerholm för kommentar.

Publicerad i Svenska