Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.  Foto: Lasse Stenman

För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.
Foto: Lasse Stenman

TORNEDALEN: Årligen sedan säsongen 1991/1992 koras ”Årets ledare” inom svensk ishockey. En utmärkelse som belönas av Ishockeyjournalisternas Kamratförening efter omröstning bland föreningens medlemmar. För andra gången tilldelas detta till hockeyprofilen Per Kenttä.

Efter säsongen 2018/2019 tilldelas priset för första gången till två ledare inom svensk hockey. Det är duon som lyft IK Oskarshamn till spel i SHL, sportchefen Per Kenttä och klubbchefen Martin Åkerberg. Kenttä är stolt och hedrad över att bli tilldelad utmärkelsen.
– Det är inget jag hade räknat med så jag blev faktiskt lite överraskad. Det är kul också att få dela det med Martin som också har en stor del i Oskarshamns framgångar, säger Per Kenttä.
Faktum är att det är andra gången som Per Kenttä blir utsedd till ”Årets ledare”. Första gången var efter säsongen 2013/2014 när han var verksam som tränare och sportchef i Asplöven HC.
– Första gången insåg man ju inte vad det innebar så det känns som mer hedrande nu, uppger Kenttä.
Kenttäs karriär inom den svenska hockeyvärlden går vidare och landar något längre norrut till kommande säsonger. I början av april presenterade Umeåklubben IF Björklöven Per Kenttä som ny sportchef på ett treårskontrakt.

Publicerad i Haparanda Taggar: ,
En kommentar om “Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare
  1. Catarina Lindmark skriver:

    Grattis Per! 😊
    Härligt!