Planer på handikappanpassad fiskecamp

PAJALA: En handikappanpassad fiskecamp vid sjön Ahvenjärvi utanför Parkalombolo kan bli verklighet om Parkalompolo fiskevårdsområde får som de vill.Planen är att en 30 kvadratmeter stor huvudbyggnad ska byggas drygt 35 meter från strandkanten. Dessutom vill föreningen bygga en bastubyggnad på 15 kvadratmeter.
– Man ska kunna åka på en spång till stugorna och ta bilen ner till stranden. Det är viktigt att alla får vara med och förhoppningsvis drar det in en peng till föreningen, säger ordföranden Eilert Gunnelbrand.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
4 kommentarer om “Planer på handikappanpassad fiskecamp
 1. Stig Aspholme skriver:

  Detta koncept prövades i Övertorneå kommun redan på -70,-80 talet. Hela paketet med spångar runt sjön ,bryggor båtar, grillar, fiskestugor mm. Utfallet av detta blev att intresset inte var stort nog för att projektet skulle fungera ekonomiskt.

 2. RoR skriver:

  En lysande ide, helt sagolik. Att man i Övertorneå inte hade så bra utslag får absolut inte avgöra alla människors lika rätt till ett drägligt liv. Om man gjorde en anläggning i Ö-torneå, runt ngn sjö fylld med sump o metangas, så är detta inte att jämföra med älvens friska strömmar. Förresten, så borde denna hcp-anpassade anläggning finnas kvar, för inte river man väl ett sådant projekt om det är gratis o låta den flyta i vattnets ”sjöna” vagga.

 3. Stig Aspholme skriver:

  RoR, inplanterat röding, som verkligen lockade fiskare, men inte dessa grupper som anläggningen var till för. Det är ofta så att man önskar olika slag av insatser, men tar inte sitt egen ansvar och nyttjar dessa.Övertorneå var pionjär inom detta omrråde, så klanka inte på dem.

 4. RoR skriver:

  Det är sant, man ska aldrig klanka på de som försöker, snarare på de som inte försöker. Det jag ville ha sagt var att Övertorneå borde inte vara referens i detta fall, eftersom ädla syften i kombination med kommersiella (naturligtvis) borde få flera chanser. Jag anser att om man kan ge en som är fiskeintresserad men bunden till en rullstol ytterligare en fiskemöjlighet, så ska man vara tänjbar. Hur många rullstolsanpassade restauranger, butiker och villor har du sett med ramp PS. Ös EU-stöd till campen.