Planerna för Cape East fortsätter utan LTU

HAPARANDA: Roger Akelius uppger för Haparandabladet att planerna för Cape East inte påverkas i och med att LTU drar sig ur universitetsprojektet.

– Mitt hjälpprojekt går vidare, men kommer sannolikt att drivas från Berlin tack vare en bråkdel kostnader för lärare, säger Akelius och uppger att
Cape East öppnar som planerat under hösten 2015.

Det var i maj som Akelius och LTU berättade att anläggningen ska drivas vidare som tidigare, det vill säga med spa, behandlingar och restaurang för besökare och turister. Men att den även ska bli ett campus där Luleå tekniska universitet ska erbjuda masterutbildningar till studerande från tredje världen, och även till svenska studenter.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Planerna för Cape East fortsätter utan LTU
  1. från holmen skriver:

    Vi har ju fått en lokalt förankrad Landsbygdsminister nu…kanske han kan lobba för fortsatt utbyggnad av Cape East, kanske tillochmed med statliga medel….

  2. Tuomas skriver:

    Rektorn på LTU konstaterade att t.o.m en MBA – utbildning på universitetsnivån måste ha akademiska kvaliteter, och det skulle den här utbildningen inte ha.

  3. staffan skriver:

    från holmen: Det är inte bara centralorten i en kommun som ger mervärde. Bucht kommer säkert att öka turism till kommunen och då mer för att få in välbeställda med husbilar på de vackraste sandstränderna ”pärlorna” som bygden kan erbjuda från Kalix till Haparanda. För att nå turister från Norge och södra Sverige bör mycket bättre marknadsföring göras via modern media. Det skulle ge många ungdomar feriejobb som turistguider!