Plus totalt men minus lokalt

HAPARANDA:  Elgiganten har ökat omsättningen med en miljard kronor det senaste verksamhetsåret och redovisade totalt 10,8 miljarder kronor 2016-2017.

En dominant inom hemelektronikhandeln motiverar branschtidningen Market och Icanyheter som utsett elektronikkedjans VD Niklas Eriksson till ”Handelns mäktigaste 2017”. Inom de fem år som Eriksson suttit som VD har verksamheten vuxit och omfattar 3.700 medarbetare och 163 butiker.

I slutet på september i år aviserade Elgiganten att varuhuset i Haparanda kommer att stänga på grund av dålig lönsamhet som pågått under en längre tid.

”Varuhuset i Haparanda har visat bristande lönsamhet och en negativ trend de senaste fem åren och vi har trots försök inte kunnat vända den negativa trenden”, skriver Jessica Wallin, elektronikkedjans kommunikationsansvarig i mejl till HB.

I samband med att hyresavtalet för lokalen går ut den sista april 2018 stänger Elgiganten varuhuset som ligger på Björka handelsområde.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
3 kommentarer om “Plus totalt men minus lokalt
  1. ll skriver:

    Synd. Det är en bra affär.

  2. JOJ skriver:

    När har Egiganten inte gått minus .. Vad jag vet aldrig i Sverige samma är det för Medi Mark

  3. Sneqe skriver:

    Väldigt bra kundbemötande där! Professionella grabbar och tjejer som hjälper direkt när man behöver hjälp. Synd att det ska stängas, skulle verkligen behövas här i Haparanda.