Uppdaterad: Pojkar hotade personal på flyktingboende

KORPILOMBOLO: Polisen rapporterade på onsdagskvällen om att två pojkar på boendet för ensamkommande barn i Korpilombolo hotat personalen.

Bakgrunden till händelsen ska enligt polisen ha varit att pojkarna, 14 och 15 år gamla, hade anmälts som försvunna från skolan klockan 15:45 på onsdagseftermiddagen.

När boendets personal senare hittade pojkarna togs de tillbaka till boendet. Personalen uppges ha hållit kontakt med polisen under eftermiddagen.

Runt 18-tiden började pojkarna slå sönder saker på boendet. Pojkarna uppgavs även ha hotat personalen.

Situationen ska ha uppfattats som så hotfull att personalen tryckte på överfallslarmet och begav sig sedan från platsen.

– Just nu är vi på plats och ingen person har kommit till skada, sa Erik Kummu vid klockan 19:45 på onsdagskvällen.

Polisen kom till platsen med två stycken patruller under kvällen. Pojkarna uppgavs ha fått sättas i handfängsel då de varit våldsamma.

Senare under kvällen togs beslut från de sociala myndigheterna om att sära på pojkarna och de fördes till andra boenden i Norrbotten samma kväll.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , , , ,
6 kommentarer om “Uppdaterad: Pojkar hotade personal på flyktingboende
 1. Nyfiken skriver:

  Vem betalar skadegörelsen?

 2. allan ladd skriver:

  du ock jag

 3. gullan skriver:

  Vilka otacksamma ungar, fått komma undan krig och misär och så ids dom bete sig så där. Visst att det kan vara tungt psykisk med allt dom varit med om men lite civiliserat kan man ju bete sig annars är det ju bara att packa sitt pick och pack och åka hem igen om det inte passar sig att följa reglerna i vårt land. Slår vad om att denna kommenrtar inte kommer med, nej det är inte rasism men nuförtiden censureras ju även åsikter som inte ”passar” mallen.

 4. realist skriver:

  Detta är ju verkligheten vad annat fanns att vänta.

 5. Sixten Johansson skriver:

  Vi vet ju absolut inget om vad som ligger bakom, men särskilt gullans inlägg är extra värt att fundera över. De aktiva rasisterna är ytterst få. Om helt normalt fördomsfulla upplever att de censureras, stämplas, blir överkörda, då drivs ju allt fler i armarna på rasisterna.
  Vi har all rätt i världen att bli upprörda då unga och gamla på olika sätt missbrukar och slösar våra gemensamma resurser. Samhället måste gå från skenhelig ”tolerans” till äkta samtal och fastare gemensamma hållningar.

 6. från holmen skriver:

  sådana därincidenter är ganska vanliga på dylika boenden…