Polis angripen och skadad i samband med gripande

HAPARANDA: I samband med gripandet av en misstänkt kvinnomisshandlare i Haparanda natten mot söndag, skadades en polis så pass allvarligt att han fick uppsöka läkarvård.

Polispatrullen larmades till en plats där en man påstods ha misshandlats sin hustru. När patrullen kom fram blev poliserna hotade och angripna. Gripandet blev tumultartat och den ena polismannen fick axeln skadad. Den för misshandel och våld mot tjänsteman gripne mannen ska höras när han nyktrat till. I övrigt pågår utredning av närstående våld i det aktuella ärendet.

Lördagsnatten var överlag stökig för polisen i Norrbotten. Mellan 23.00 på lördagen och 07.00 på söndagsmorgonen, skrevs 109 händelserapporter från olika håll. 21 personer frihetsberövades, de flesta för fylleri.

Det för en del blöta studentfirandet i fredags kväll bidrog till en stökig natt med många samtal till länspolisens sambandscentral.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Polis angripen och skadad i samband med gripande
  1. Lika men olika skriver:

    Läraren i Kiruna/Gällivare som blev slagen och sparkad av elev fick inget via tingsrätten utan svar att man får räkna med lite slag och sparkar i yrket. Nu då polisen får sig en däng då blir det våld mot tjänsteman… Polisen om någon har väl valt ett yrke där det förekommer våldsamheter och hör till yrket. Prata om lika men olika bedömningar inom yrkeskåren.

  2. Knapsu skriver:

    Man bör skilja på saker och ting och ärenden och ärenden ”Lika men olika”.

    Nu jämför du äpplen med traktorer!

    Att någon misstänks för polismisshandel har väl inget att göra med att någon annan nekats skadestånd?