Poliser sökes för återanställning

NORRBOTTEN: Nu försöker Polisen locka tillbaka poliser som har slutat.

– Att poliser slutat sedan omorganisationen 2015 är väl känt. Det är till dem vi nu riktar oss för att kunna öka vår förmåga i regionerna, säger Carina Persson, regionpolischef i region Syd.

Polismyndigheten skriver i annonsen att de vill utöka sin förmåga i regionerna och därför söker medarbetare som tidigare har arbetat som polis och som är intresserad av att bli anställd igen.

”Vi söker dig som vill arbeta i något av våra lokalpolisområden med brottsförebyggande och ingripande arbete i yttre tjänst eller med att utreda mängdbrott. Vi har också behov av att stärka resurserna i våra särskilt utsatta områden. Vi söker även dig som under din tidigare polisiära anställning haft en polisiär specialkompetens som myndigheten har behov av.”

– Vi behöver bli fler poliser, särskilt i lokalpolisområdena där vi arbetar närmast medborgarna. Därför känns det bra att vi nu går ut och ser hur stort intresset är för att komma tillbaka till oss. Samtidigt är det viktigt att vi aktivt arbetar med att behålla de medarbetare vi har idag uppger Carina Persson, på polisens hemsida.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
6 kommentarer om “Poliser sökes för återanställning
 1. Glöm inte oss i glesbygden skriver:

  Mer poliser är mer än önskvärt! För en tid sedan bevittnade jag en misshandel mellan en man och en kvinna utanför vår lägenhet/på intilliggande parkeringsplatsen. Ringde polisen, men fick svaret att närmsta polispatrull befann sig i Kalix (vi i Pajala). De frågade bara om det fanns barn i närheten av mannen eller kvinnan. Då barn inte var involverade skulle polisen heller inte komma. Bedrövligt.
  Jag förstår att de hade ont om folk och resurser måste koncentreras till de mest utsatta platserna, och att vi i Pajala inte kan ha lika hög polistäthet. Ändock bedrövligt.

 2. Futurum Casus skriver:

  Det är väl inte yrket som sådant som får poliser att lämna sitt yrke. Det är snarare organisationen och dess styrning som är bristfällig.

 3. Bee Cee skriver:

  Kanske dags att höja lönerna så att man som polis kanske tjänar lite mer än vad en sopåkare har i lön. Inget ont sagt om sopåkare, dom behövs likväl.

 4. från holmen skriver:

  Sverige har inte fått fler poliser, utan färre – tvärtemot vad regeringen påstått.
  I Region Syd varnar en hög polischef för ”kannibalism” när Stockholm rekryterar från Skåne. Och facket slår larm om massavhopp.
  ”Vi blöder poliser. Läget är akut”, säger Sophia Willander, ordförande i Polisförbundet Syd.

 5. från holmen skriver:

  Forts—->Det finns två skäl till att poliserna blir färre. Ett är att Sveriges tre polisskolor inte kunnat fylla sina platser – det är inte tillräckligt många som klarar testerna. Ett annat är att många hoppar av, bland annat på grund av missnöje med sin arbetssituation.

 6. Verkkosurfaren skriver:

  ”Den svenska modellen är hotad” sa statsministern i radio idag, tydligen på nåt SSU-möte. Frågan är; hotad av vem? kanske Sverige är hotat av ”den (s)-venska modellen”? Ständiga larm om brist på lärare, poliser, vårdresurser mm, kanske dags för regeringen att fundera på sina egna gärningar istället för att måla M- och SD-spöket på väggen? Valet är först om ett år, men då ska vi välja!