Populärt att förmänskliga sitt husdjur

NORRBOTTEN: Tidigare var det populärt att döpa sin katt till namn som många förknippar med traditionella kattnamn, som exempelvis Misse och Janson. 

Nu har försäkringsbolaget Agria sammanställt en lista över de populäraste kattnamnen i Sverige 2018. Listan tyder på att många numera väljer att döpa sina husdjur till människonamn. Topplistan för honkatter finns namnet Maja på plats ett, följt av Selma och Doris.

Bland de populäraste namnen på hankatter toppas listan av Sigge på plats ett och Nisse på plats två, och det mera kattliknande namnet Simba finns på tredje plats.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
4 kommentarer om “Populärt att förmänskliga sitt husdjur
 1. Alltså... skriver:

  För att man namnger katter vissa namn, är det väll inte att förmänskliga?! Förmänskliga är att kräva samma sak av djur som av barn, behandla djuren som barn istället för just djur DET är att förmänskliga. 🙄
  Läs på lite innan ni sätter rubriker.

 2. Bybo skriver:

  Ja rubriken skall väl lyda: ”Populärt att förmänskliga namnet på sitt husdjur”

 3. från holmen skriver:

  döp hunden till Mohammed….den som vågar i dagens samhälle…hunden heter annars Tjabo efter vår pouläre Kung!! https://www.synonymer.se/sv-syn/f%C3%B6rm%C3%A4nskliga

 4. Viktigpetter skriver:

  När Stickan Andersson, han med musiken, flyttade ut till Djurgården hade han en hund som hette Ludde. En dag släppte han ut hunden på tomten och för att få tag på den ropade han högljutt efter Ludde. Han var så ny i området att han inte uppmärksammat att hans närmaste granne hette Ludde Bonnier. Tablå. Vad jag kan minnas gav vi i Torneland aldrig människonamn åt katter och hundar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.