Portarna öppna för Sveriges första internetmuseum

TORNEDALEN: På torsdagen öppnade Sveriges första internetmuseum där internetkultur, politik, teknik och nostalgi kommer att blandas.

Stiftelsen för internetinfrastruktur, .SE, öppnade under torsdagen portarna till det internetbaserade museet där besökaren tas med på en resa genom interners historia i Sverige.

Historien sträcker sig från det första embryot i slutet av 1970-talet, via det sena 1990-talet när internet utsågs till årets julklapp fram till idag då den genomsnittlige svensken är uppkopplad 21 timmar i veckan.

Elisabeth Nilsson, projektledare för Internetmuseum, säger i ett pressmeddelande att besökarna ska bjudas på både ”nostalgi, aha-upplevelser och ny kunskap”.

– I vårt Internetmuseum ryms allt från den tidiga virala succén ”Ansiktsburk” till historien bakom KOM-systemet, med vars hjälp svenskar kunde koppla upp sig och skriva till varandra digitalt redan i slutet på 70-talet, säger Nilsson.

Till en början består museet av en digital tidslinje med ett hundratal punkter där ljud, bild, film, text, intervjuer och fakta blandas.

– Vi vill bygga Internetmuseum tillsammans med de svenska internetanvändarna. Vi har gjort stommen, nu hoppas vi att besökarna ska tipsa oss om fler händelser, personer och föremål som borde finnas med på tidslinjen, säger Nilsson.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Portarna öppna för Sveriges första internetmuseum
  1. Undrande skriver:

    Vore det inte läge att berätta var detta museum öppnas?