Premiärseger efter straffar

Koskens kasse. Sami Koskenkorva avgör på straff för Asplöven mot Tornion IHC. Foto: Lasse Stenman

TORNEÅ: Asplöven premiärspelade mot Tornion IHC i grannstaden under lördagseftermiddagen och vann med knappa 2-3 (2-0, 0-2, 0-0, 0-1) trots stor dominans.

Gästerna lägger i högväxel och är överlägsna inledningsvis. Men släkten är värst – efter åtta minuter frispelar Juha Silvander kamrat Taavi Kallio som hänger 1-0 till TIHC  i Vilppu Vanhas plockhandskryss.

Trots 15-5 i skott för Asplöven hinner hemmalaget ånyo trotsa naturlagar och sätter 2-0 ett par minuter innan första paus. Målet kommer visserligen i numerärt överläge, men är en generös bjudning av nämnde Vanha.

AHC med målman spelar dock upp sig i andra och utjämnar rättvist efter kassar av anfallaren Nicholas Nuutila och försvararen Samuel Ivanic.

Asplövens härjningar fortsätter i tredje, men man har fasligt svårt att få in pucken och en medioker tillställning avgörs i strafftävling, där Sami Koskenkorva är den ende av sex straffskyttar som nätar.

Plus till hemmalagets målmän Oskari Mäkelä och Verneri Heikkilä som delar på bördan och håller sitt lag kvar i handlingen.

I Asplöven förtjänar försvararen Eduard Kaschak samt anfallarna Nicholas Nuutila och Mika Huhtasalo beröm.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
10 kommentarer om “Premiärseger efter straffar
 1. Kalle jr skriver:

  Blir en lång vinter ….

 2. Lasse Stenman skriver:

  I ett nötskal, bäste Kalle jr!

 3. Punkt skriver:

  Asplöven kommer nog få skaka som bara den i vinter.

 4. Lasse Stenman skriver:

  Vi får väl avvakta utvecklingen innan vi sätter Punkt? En första match på liten rink mot ett lag som varit på is mycket längre än AHC ska man kanske inte fästa så stor vikt vid. Övertag 15-44 i skott indikerar i varje fall på ett aktivt Asplöven.

 5. Gilbert skriver:

  Hur ids hb rapportera om rena korpmatcher?
  Nivån är lägre än lägst.

 6. Dragos skriver:

  Tack Lasse, och Asplöven. Äntligen en artikel på webben som jag gillar! Kul att det ser ut att bli ännu en säsong med hockey och dramatik, nu kör vi!

 7. Knapsu skriver:

  Otroligt dum kommentar av Gilbert!

 8. Lasse Stenman skriver:

  Bäste Gilbert!
  Man gräver där man står – lokaltidningen bör vara på plats i alla väder. Det finns dynamik på samtliga nivåer. Dessutom är det svårt att veta vilken klass något håller om man inte kollar in det.

 9. ej fake news skriver:

  och holmen tror på allsvenskan i år igen!?? och bra att inte de blev nån bc bygge med sittplatser för ca 3000 pers. för ett lag nästa år i div 2.

 10. Bot-en? skriver:

  Ej fake news, de rödgrönrosa måste vara verkligt desperata inför valet om dom skickar skräptroll som du för att kommentera träningsmatcher mellan två lokala hockeylag på denna nivå? Förresten, vadå Allsvenskan, satsa på NHL tycker jag, ”Make Happis Great Again”…