Prisad för Konsthall Tornedalen

STOCKHOLM/HEDENÄSET: Företagaren Gunhild Stensmyr var under veckoslutet inbjuden till Stockholm för att ta emot pris för Konsthall Tornedalen.

Stensmyr har initierat ett konsthallsbygge i Risudden. Hittills har en internationell arkitektävling för konsthallen genomförts.

– Det var spännande. Priset fick jag som uppstickare. För att jag tagit initiativ till Konsthall Tornedalen och för att ha anordnat en internationell tävling för arkitekter, säger hon.

– Priset var i form av en fin lite stol, eller en pall, signerad Åke Axelsson. Den ska hänga i konsthallen när den finns på plats.

Nu är arkitekttävlingen avgjord. På frågan hur det gick svarar hon:

– Vi väntar med att presentera det vinnande förslaget tills vi har vinnarna här. Då kallar jag till presskonferens, säger Gunhild Stensmyr.

 

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
5 kommentarer om “Prisad för Konsthall Tornedalen
 1. Stig Aspholme skriver:

  Bra jobbat Gunhild, vi skulle ha fler som dig i Tornedalen.

 2. kompetensbevis, tack! skriver:

  Vad ska man visa för konst i Risudden? Antar att det är billig konst som inte behöver bevakas, för annars blir det en dyr historia för oss skattebetalare. Tycker förresten att det är konstigt att en person som inte fått jobb på något befintliga konstmuseum ska kunna rädda Risudden. Kristallark?

 3. sommarbarn skriver:

  Varför vara skeptisk när någon vill göra nått för en bygd som behöver mer boende.
  Själv har jag ett varmt hjärta för Risudden och dess omgivning, min mor föddes där.
  Besöker Risudden när jag kan.
  Se istället positivt på nya krafter, men det ser ut att om nånn har ett bra förslag så ska det tryckas ner. Att Luppioberget också utvecklas är mycket positivt, en underbar plats att besöka, också Kukkolaforsen, så mer liv ger mer turister å ev boende.

 4. Birgitta Jysky skriver:

  Bra jobbat Gunhild.

 5. Ragnar Tedeholm skriver:

  Gunhild du visar en oslagbar vilja förenat med optimism i en bygd där framgång gärna motarbetas. Du gör något som väldigt få skulle våga. Jag ser din inbjudan till invigningen som realistisk. Lycka till med förändringen av vårt tidigare barndomshem.