Prisade för meänkielidikter

ÖVERTORNEÅ: Under hösten har dikttävlingen skriv en dikt på meänkieli pågått för unga upp till 18 år. Regionbibliotek Norrbotten och Resurscentrum för litteratur är organisatör bakom tävlingen som syftat till att locka fler unga att börja skriva på meänkieli.

Totalt inkom 54 dikter och tre vinnare utsågs. Första pris gick till en vinnare i Kiruna och andra samt tredjepristagarna är från Övertorneå.
Förutom äran tilldelas samtliga pristagare fem böcker på både svenska och meänkieli. Förstapristagaren fick även en surfplatta.
Andra priset tilldelades Henric Mäkitaavola för hans dikt Syksy tullee. Tredje priset tilldelades Tobias Kohkoinen för dikten Syysruno.
Fredagen den åttonde december ska pristagarna firas under en ceremoni på biblioteket i Övertorneå. Eleverna i årskurs sju samt åtta från högstadieskolan i centrala Övertorneå har bjudits in och pristagarnas dikter kommer att läsas upp av bibliotekschefen Maria Nyström samt en lärare från skolan.
Förutom detta firas pristagarna med fika.

ANNONS

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Prisade för meänkielidikter
  1. Nelly Ersson skriver:

    Vi som är från Tornedalen har ingen lust att prenumerera på Haparandabladet då nyheter härifrån inte publiceras i tidningen T.ex nu om vinnaren i meänkielitävlingen.Varför kan man inte skriva hennes namn? Detsamma gäller resultat från skidtävlingar,kirunaborna finns inte med./Nelly Ersson f.d.prenumerant

  2. Kummalista skriver:

    En fråga.
    Varför får inte författarna själva läsa upp sina dikter?
    Det är väl inte chefer och lärare som ska stå i strålkastarljuset, utan barnen som skrivit dikterna naturligtvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.