Prisas med guld för mjölkleverans

ÖVERKALIX: Bert Persson och Karin Liljebäck från Överkalix kommun belönas med LRF Mjölks guldmedalj för att ha levererat högkvalitativ mjölk under 23 års tid.

Medaljerna delar Kung Carl XVI Gustafs hand ut till bönderna den 27 mars vid en ceremoni i Stockholm.

– Guldmedaljen är en uppskattning för att vi har gjort något bra. De flesta har en relation till mjölk och det är roligt att belönas för vår kvalitet. Bert har skojat om att han ska pensionera sig när han får guldmedaljen men det blir nog inte nu på direkten, säger Karin Liljebäck i ett pressmeddelande.

Sedan 1980 driver mjölkbönderna Berts föräldragård i Svartbyn. Karin har även jobbat på LRF Konsult, men sedan 1995 är även hon mjölkbonde på heltid.

– Jag har alltid tyckt om att jobba med kor och när jag träffade en likasinnad var det inte stor tvekan om [att] satsa på det här. Det är ett varierande jobb, man får följa årstiderna och man vet aldrig vad som händer när man jobbar med djur. Det är aldrig samma gamla hjulspår, säger Karin.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Prisas med guld för mjölkleverans
  1. Ture och Barbro skriver:

    Grattis.
    Bra jobbat.Det är inte lite jobb som ligger bakom medaljen.

  2. anders drugge skriver:

    Mycket välförtjänt! Stort Grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.