Grym uddamålsförlust för Asplöven

HAPARANDA: Ett lite slumpaktigt mål efter fem minuter avgör måndagskvällens match. AHC förlorar mot Borås med 0-1 (0-1, 0-0, 0-0) och drömmen om allsvenskan går i kras även detta år.

Asplöven mönstrar fyra femmor, med suveräne Gusten Törnqvist i kassen.

FÖRSTA PERIODEN: What keeps me going is goals, det som håller igång mig är mål som Muhammad Ali en gång sa.

Asplöven öppnar starkt och skapar några halvchanser i minut två och tre. Men tyvärr får bortalaget öppna målproduktionen efter 4.40, där en Boråsspelare ganska enkelt får lägga in en backhand mellan benen på Gusten mitt framför mål.

Fortsatt väldigt tätt fram mot mitten av perioden. Borås drar på sig matchens första tvåa efter 7.26, utan att Asplöven kan kapitalisera.

Anfallaren Alexander Holmberg i Asplöven ser oerhört stark och spelsugen ut och Stanislav Kall är en jätte i försvaret så långt.

Efter fjorton minuter håller gästerna pucken i AHC:s zon i över en minut, men Gusten ser tät ut och försvarsarbetet är rejält. Ytterligare en tvåa för Borås efter 16.39, men allt som händer är att hemmalaget drabbas av domarens vrede efter 18.11.

Lite gruff med dryga minuten kvar. Mera kurr efter signalen för periodvila: kan bli en het kväll, detta. Men i allt en härlig match i en helt fullsatt hall. 10-7 i skott visar att hemmalaget i högsta grad är med i diskussionen.

ANDRA PERIODEN: Tätt som en myrstack!

Tempot går ner något, lagen känner matchens tyngd. Asplöven fortsätter framåt, men Borås vänder snabbt och har några mycket goda kontringsspelare.

Efter knappt sju minuter jobbar Henrik Thegel hårt och tvingar gästerna ta en utvisning, dock utan nätkänning för Asplöven.

Hemmalaget har fint flyt i mitten av perioden, med bland annat några tekniska glansnummer av Jarkko Oikarinen, men puckuslingen vill inte in. Till råga på allt, drar AHC på sig en utvisning efter 15.54, men det reder sig.

Gusten Törnqvist gör en kanonräddning med dryga minuten kvar av perioden. Hemmalaget försöker etablera tryck – man vaskar fram en het skottchans, men pucken går långt över målet.

6-10 i skott och helt omöjligt att tippa utgången. Just one shot away, det behövs bara ett skott…

TREDJE PERIODEN: Gummit glider igen!

Efter bara 37 sekunder får en hemmagubbe vila sig ett slag. Ytterligare en efter 2.27 och fem mot tre för några sekunder, men hemmakrigarna fixar´t.

Matchen blir tätare och tätare. Asplöven trummar på, men får inte ut mycket av sitt slit. Ett numerärt överläge när klockan står på 6.26 hjälper inte heller.

Minuterna rinner iväg och coach Kenttä tar time-out med tio kvar. Man vaskar om i kedjorna och trycker på vansinnigt i fem mot fyra omkring sjutton minuter, men siktet hos skyttarna är dåligt inställt.

I ett sista, modigt drag tar man ut Gusten med nästan tre minuter kvar. Men Borås håller ut och tar några väldigt viktiga skär mot en allsvensk plats.

Lagkaptenen Stanislav Kall är samlad efter matchen.

– Vi når inte ända fram i dag, men jag är stolt över det här laget. Vi är jobbiga att möta och alla ger sitt yttersta.

Kall känner att hela laget lyft sig under kvalserien.

– Tidigare år har vi varit boxbollar, men nu har vi varit med i alla matcher. Det är den bästa upplaga jag spelat i, säger den sympatiske slovaken.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
12 kommentarer om “Grym uddamålsförlust för Asplöven
 1. Mad Max skriver:

  Nu gäller det att ta fram det som publiken och hela laget drömt om. En rejäl insats i dom resterande perioderna. ” Keep the dream alive” !! Go for it guys! Ni klarar detta.

 2. Mad Max skriver:

  Ridå! Tack för en fin säsong killar, men det räckte inte ända fram i år….heller.

 3. Grönfors skriver:

  Mycket bra…div 2 nästa….

 4. Sekuvain skriver:

  ”Var så god och skölj!”

 5. Anton skriver:

  Domarna var ju sjukt dåliga, 100% på borås sida! -.-

 6. Vojvoj skriver:

  Hoppas det blir ett bättre år som HT-Jääkiekko …

 7. fundersam skriver:

  ”Domarna” gjorde inget mål… Tyvärr inte Asplöven heller, vilket man bör göra för att vinna en match…

 8. Lars skriver:

  Domarna på Borps sida? Du får nog skaffa glasögon. Innan första Borås utvisningen skulle han plockat 2 i hemmalaget. Att han sedan blåser för hög klubba när Borås gör mål i tom bur är pinsamt. Han hade inte visat tecken för hög klubba men blåser ändå.

 9. Lars skriver:

  Domarna på Borås sida? Du får nog skaffa glasögon. Innan första Borås utvisning skulle han plockat två i hemmalaget. Att han sedan blåser för hög klubba när Borås gör mål i tom bur är pinsamt. Han hade inte visat tecken för hög klubba men blåser ändå.

 10. Borås skriver:

  Att domaren var på borås sida är ju löjligt. Han missade ett antal solklara utv för Asplöven.

 11. Tobbe skriver:

  I det stora hela en riktigt bra kvalserie , ska man va ärlig trodde jag asplöven skulle parkera på sista plats i dags dato , två sura 0 – 1 förluster om inte hade de vart allsvenskan , så små är marginalerna , man har stått upp väldigt bra med vinster mot dom oslagbara söderlagen! summa sumarum det fattas lite extra framåt och några fatala missar i försvaret , Gusten är väl den som får högsta betyg om man lägger ihop allt…En grymt bra sesong tycker i alla fall jag….

 12. gw skriver:

  Domarna på Borås sida? Ja, mycket har man ju läst. Man vinner inga matcher genom att vara i sarghörnen i anfall. Gör man inga mål är det riktigt svårt att vinna. Borås var bättre och spelade på sin 0-1 ledning. Kallas taktisk triumf.