Stort polispådrag när misstänkta Swedbank-rånare greps i Pellinpää

HAPARANDA: Ett ögonvittne berättar för HB att ett stort polispådrag fanns på plats under onsdagens sena eftermiddag när en bil med misstänkta rånare stoppades i höjd med Pellinpää, cirka en mil väster om Haparanda. Polisen har dock avfört de två som greps från utredningen.

– Jag har aldrig sett så många blåljus och poliser med k-pistar på samma ställe, berättar vittnet till Haparandabladet.

Vittnet hur hon hela vägen från Kalix såg helikoptrar cirkla i luftrummet ovanför E4 plus att flera polisbilar, både civila och målade fanns i trafiken. Aktiviteterna gav också köbildningar längs E4, troligen på grund av avspärrningar.

– När jag närmar mig avtagsvägen in till Salmis by, ser jag en grå bil med öppen lucka och hur en man grips av polisen. Polisen vinkade passerande trafik att fortsätta, berättar vittnet.

Enligt uppgifter fanns det två personer i den bil som stoppades. Personerna greps och fördes till förhör i Kalix.

Vid en presskonferens vid 19-tiden på onsdagens kväll kunde polisen berätta att en annan person anhållits medan två andra som i Salmis har avförts från utredningen och släppts.

Enligt polisen kom rånarna över en större summa pengar.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
2 kommentarer om “Stort polispådrag när misstänkta Swedbank-rånare greps i Pellinpää
  1. lothar skriver:

    Bra jobb av polisen!

  2. Javisstja skriver:

    synd bara att dessa två inte hade någonting med rånet att göra. Skärpning polisen!!! Ni kan ju inte ta vem som helst, lite koll måste ni väl ha!??! Det var med ganska stor säkerhet, 2 personer som sedan tidigare varit kända av polisen, och då tycker Sverigemakten att gripa dem och höja brottsstatistiken är bra.. Fy skäms!!!