Region Norrbotten får bäst resultat

NORRBOTTEN: Akutmottagningarna i Norrbotten har fortfarande kortast väntetider.

Det visar Socialstyrelsen sammanställning från alla fjolårets akutbesök i landet.

Medianväntetiden för att få träffa en läkare på en akutmottagning i landet är en timme.

I Norrbotten, som alltså har de kortaste väntetiderna, är medianväntetiden 30 minuter. Och på de mindre akutmottagningarna går det betydligt snabbare än så.

I länet har Kiruna sjukhus den kortaste väntetiden, 19 minuter, tätt följt av Kalix sjukhus, där medianväntetiden är kring 20 minuter. Därefter kommer Gällivare sjukhus och Piteå sjukhus. Längst väntetid är det på Sunderby sjukhus, cirka 45 minuter.

* Medianväntetid innebär väntan från att patienten anländer till en akutmottagning till dess att hen har fått en läkarbedömning.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “Region Norrbotten får bäst resultat
 1. ej sd orban skriver:

  och hur ska spyket backgård tackla den här framgången för (s)? länstrafiken med säte i Överkalix ska ju avvecklas de är ju ett vallöfte i samklang med bruncentern. och bemanningen av s-sköterskor och läkare ska tillsättas med att kristersson drar ner på utbildningsplatserna för att kunna sänka skatterna för Täby borna. de är fakta.

 2. Resultaten skriver:

  Jovisst, bor man på rätt ort.

  I Haparanda har vi ju ingen akut på kvällar och helger så vi får ju räkna mer tid när vi måste åka så långt.
  Finns även orter som har ännu längre till sjukhusen.

 3. rex skriver:

  Ju glesare bygd ju snabbare service!

 4. Fakta skriver:

  Detta är fakta, efter borgarnas svartmålning. Hur skall Sjukvårdspartiet matcha detta? Nej, det blir max 4 år för Backgård och hans borgar vänner, för borgare har inte förmågan att handha ekonomi både regionalt och i riket.

 5. Peter W skriver:

  Sjukvårdstomtarna får en grannlaga uppgift i att korta väntetiderna; från dagens S-ledda sjukvårds läkarväntan på 30 minuter till att läkaren får vänta in patienten. Tjoho och Lycka till!

 6. JOJ skriver:

  Dom tiderna ni har är en utopi i storstäderna ,, Tar du Sthlm Göteborg Uppsala Malmö så kan väntan var upp till 12 timmar, sen är resan till en akut ofta över dom 5 milen som ni i Haparanda har,, sluta gnäll.

 7. partipol. bunden skriver:

  ja sjuka partiet vill ha kameror hit och dit utan personal som kan ta selvis på backen och andra oseriösa s.k politiker….som Kiruna svammelet…….