Regiondirektören får sluta

NORRBOTTEN: 30 april får regiondirektören Veronika Sundström lämna sitt uppdrag.

Hon har varit anställd i region Norrbotten i drygt 22 år och tillträdde som regiondirektör i november 2015. Det formella beslutet kommer att tas av regionstyrelsen den 3 april.

– Tillsammans i den nya politiska ledningen har vi kommit fram till att vi vill rekrytera en ny regiondirektör, säger regionstyrelsens ordförande, Kenneth Backgård (SJVP) i ett pressmeddelande.

Han understryker vidare att detta inte beror på någon oenighet eller på att de inte är nöjda med Sundströms insatser. ”Hon har gjort ett mycket bra jobb men med tanke på kommande utmaningar vill vi se en ny kraft i ledningen”.

Veronika Sundström har ett avtal som innebär en uppsägningstid om sex månader då hon står till arbetsgivarens förfogande. Därefter avgår hon med lön under ett års tid, men om Sundström får ny anställning eller andra uppdrag under den tiden sker avräkning.

Under rekrytering av en ny regiondirektör kommer det att utses en tillförordnad från 1 maj. Vem som blir tillförordnad regiondirektör är dock inte klart.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Regiondirektören får sluta
 1. Judlaw skriver:

  Snacka om att slösa på skattepengar.. gå hemma 12månader med lön! Helt sjukt fel det är i systemet, en ”vanlig dödlig” får dojjan och max en månadslön sen är det bra.

 2. Janne Schizo skriver:

  Hon har säkert demoner i sig. När gud kommer med rymdskeppen så kan dom ta henne.

 3. Knapsu skriver:

  ”Hon har gjort ett mycket bra jobb…” men ändå ska hon bytas ut?
  Handlar nog bara om ideologi, det duger inte med en som jobbat när S styrde utan nu ska man ha en egen regimtrogen på posten.
  Och skattebetalarna får stå för notan.
  Slöseri med skattemedel är politikerna duktiga på!

 4. ej razisd skriver:

  så går de när högerpartiet sjp styr. maktfullkomliga. men de tar slut om fyra år.