Regnig start på veckoslut

TORNEDALEN: Kraftigt regn hänger över Norrbotten under fredagens förmiddag. Ett sammanhängande regnområde som beräknas ge rikliga mängder regn finns över Norrbotten och norra Lappland. 

Enligt SMHI rör sig det ihållande och kraftiga regnet långsamt bort under eftermiddagen. Störst mängd regn väntas falla över Norrbottens inland, inom tolv timmar beräknas det komma mellan 35 och 50 millimeter i inlandet.

Enligt SMHI finns risk för stora vattensamlingar, överfyllda dagvattenledningar samt översvämmade källare.

En varning går även ut för höga vattenflöden i övre delarna av Piteälven, Luleälven och Kalixälven samt i övre delarna av Torneälven, innan sammanflödet med Lainioälven. Flödet beräknas kulminera i början av nästa vecka, enligt SVT Norrbotten.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.