Rekord för besöksnäringen

TORNEDALEN: Antalet gästnätter i Swedish Lapland ökade i fjol jämfört med 2018. 2019 blev ett rekordår för besöksnäringen i Swedish Lapland.

Antalet gästnätter ökade från 2,9 till 3,2 miljoner och är den högsta registrerade årliga ökningen någonsin för Swedish Lapland och dubbelt så mycket mer än riksgenomsnittet, enligt preliminära siffror från Swedish Lapland Visitors Board.

Ökningen är inte knuten till någon viss säsong, antalet gästnätter har ökat under årets alla månader, något som är gynnsamt för utvecklingen av företagen i turismbranschen som i takt med en växande besöksnäring får bättre förutsättningar att driva verksamheten och därmed även bidra till lokala ekonomin och fler anställningar.

 

 

Publicerad i ÖSTRA NORRBOTTEN Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.