Rekord för handeln i Haparanda

HAPARANDA: Haparanda uppges vara en av de tre kommuner i landet som har högst handelsindex.

 

Enligt Haparanda stad visar HUI Researchs uppdatering av databasen Handeln i Sverige att handeln i Haparanda fortsätter vara stark.

Handelsindex uppges ha ökat från 200 till 316 mellan åren 2007 och 2017. ”Bara mellan 2016 och 2017 ökade index med nio enheter, från 307 till 316. Det är Haparandas bästa siffra någonsin”.

Som jämförelse uppges att Luleå har 114 i handelsindex medan Piteå 89.

(Handelsindex är relationen mellan butikernas omsättning och vad invånarna konsumerar. Ett index över 100 betyder att butikerna omsätter mer än vad invånarna konsumerar).

Vidare visar siffrorna att Haparanda står för nästan tolv procent av detaljhandelns omsättning i hela länet.

”Under 2017 var den totala omsättningen för detaljhandeln i kommunen strax över två miljarder kronor, en ökning med två procent jämfört med 2016. Omsatt i pengar så handlar det om en ökning med 16 miljoner kronor”, uppger Haparanda stad.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
16 kommentarer om “Rekord för handeln i Haparanda
 1. Nicke skriver:

  Vad roligt

 2. beatra skriver:

  Varför denna mygel?? jo statistik är jätte bra! Men en sak har alla som bor här upptäckt. Snushandel och godis (läs socker)handel är på uppgång tack Finland för era regler. Men all annan handel även IKEA (om ej motbevisa i kr i omsättning) är stark på väg ner. Se på det egna kapitalet i andra företagen finns på våra kära Webb. Realist. Vi köper på nätet som alla Nordbor tack och adjö!

 3. M skriver:

  Beatra: Peak Performance i Haparanda säljer bäst av alla 200 butiker i hela världen och har så gjort tre år i rad i ifall du och övriga inte visste. Finns tre diplom på väggen i butiken som intygar det. Mvh

 4. Q skriver:

  Även Rusta i Haparanda säljer bäst av alla i hela Sverige.

 5. Pensionär! skriver:

  Håller med föregående talare, Haparanda behöver verkligen ta hjälp av en den butikschefen. Alltid är man välkommen till butiken och hjälpsam personal finns till hands./ En mycket nöjd kund!
  Tack till Peak Performance

 6. Handlare! skriver:

  Peak Performance säljer bäst av alla butiker i HELA VÄRLDEN.
  Bra gjort av Rusta att vara bäst i Sverige.

 7. 30-årig sjukpensionär skriver:

  Peak performance öppnade väl i april/maj 2016? Butiken har funnits här cirka två och ett halvt år, men är alltså den bäst säljande butiken i hela världen de tre senaste åren? Det låter lovande …

  Jag måste tyvärr medge att jag har aldrig varit in i butiken, så jag har inte sett diplomen och känner inte heller någon som arbetar där. Men jag har märkt att ingen i min bekantskapskrets heller handlar där, de flesta har inte ens varit in i butiken.

  Jag har varit orolig i onödan när jag funderat hur länge butiken kommer ha öppet = innan de försvinner som Team Sportia och Intersport m.fl

 8. Betraerq skriver:

  Gäsp. Tror tyvärr skryttet om att sälja bäst är en myt. Borde vara fullt med bilar på gården.

 9. S veken skriver:

  Var finns Peak Performance i Haparanda, vet inte ens var den är 🙂

 10. Betraerq skriver:

  Spela roll. Men handeln är död i happis.

 11. Resultaten skriver:

  S veken

  Samma hus som Bilmax fast längre in.

  Har själv varit där 1 gång.
  Den gången hittade jag ej vad jag sökte personalen var dock trevliga!

  Är en slags outletbutik (som jag förstått).
  Att dom säljer mest och att Rusta säljer så bra är ett mysterium när andra butiker får stänga igen.

  Är det tro lokalhyrorna som är för höga eller vad? Eller är finnarna så trogna till enbart vissa enstaka butiker? (märks även på snussmugglingen) Tyckte personligen att t ex ÖoB var mer kvalite än Rusta.

 12. Promeneraren! skriver:

  Till Betraerq
  Läs senaste Haparandabladet, så får du info om Peak och man behöver inte bil för att nå butiken. Ta övergångsstället från Ica Maxi, så når man Peak. Bilarna är inget bevis hur företaget går.

 13. Knapsu skriver:

  ”Men handeln är död i happis”
  Ha-ha-ha! Vilka troll det finns ändå!

 14. M skriver:

  Betraerq fortsätt gäspa.. 😅

 15. happisman skriver:

  Typiskt vissa Haparandabor, ”det lönar sig inte”. Om någon lyckas är säkert något fel.

 16. M skriver:

  Betraerq: Du faller på ditt eget grepp och vill ha siffror som bevis men när allt kommer omkring så är det du som står där med svarte Petter i hand. Jag sticker ut hakan och tror att du är S dvs Beije. Din tur att motbevisa…
  30 årig sjukpensionär: Du klär väl bättre i nåt från Tampereen Säästötex som dina andra lilaklädda förtida pensionärer..