Rekordhelg för människovänlig bilträff

HAPARANDA: Trots lite regnstänk under morgontimmarna, blev årets Classic Motor Meet en dundersuccé på Strandplan och torget under lördagen.

Uppställningsområdet blev trångt när entusiastbilarna började strömma till vid lunchtid. Och människor i alla åldrar och storlekar umgicks i otvungna former under uppklarnande skyar.

När träffens vackraste fordon korats i prestigefyllda Krantz Challenge under den sena eftermiddagen lyste solen över området.

På stora scenen bjöd i den ljusa kvällningen de grå rockabillypantrarna i engelska Matchbox på en show med förvånansvärd energinivå, där mycket unga musikentusiaster fick komma upp på scenen och dansa under de avslutande numren.

Träffen avslutades med mäktig cruising längs stadens raggarstråk och ytterligare en dos rockabilly på torget med Rosvo Rockers från Överkalix.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , , , , ,
20 kommentarer om “Rekordhelg för människovänlig bilträff
 1. GMG skriver:

  Hur många bilar/besökare var det?

 2. Lasse Stenman skriver:

  Arrangörerna ville inte ge några exakta siffror förrän man summerar under den kommande veckan – vi får återkomma till det. Men att man överträffar förra årets resultat tror jag redan står ganska klart.
  Lasse

 3. Fläsh Gordon skriver:

  Man skulle kunna tro att man är i Kina och att ni skriver för China daily som ni gör med inlägg som bara passar er. Så otroligt genomskinligt att köper man reklamutrymme så får man ingen kritik typ! Många med mig retar sig på eran taktik att gömma huvudet i sanden och hoppas allt blåser förbi med tiden. Vad hände med åsiktsfriheten hos er? Kolla Aftonbladet där tillåts åsikter om nästan vadsomhelst och det tillåts men inte hos er. Skäms borde ni göra allihop eller fram med eran åsikt om varför det är såhär i den tryckta tidningen men det törs ni aldrig.

 4. Örjan Pekka skriver:

  Hej signaturen Fläsh Gordon,

  Vi förhandsgranskar kommentarerna och jag har därmed som ansvarig utgivare ett personligt ansvar för det som publiceras.

  När vi släpper igenom – eller redigerar/raderar – kommentarer tar vi hänsyn till innehållet. Gränserna är olika beroende på om det är frågan om kritik mot folkvalda makthavare eller mot enskilda personer. Generellt är det inte ok att sprida anklagelser via kommentarer.

  Hur vi beslutar i dessa frågor har ingen koppling till huruvida man köper reklamutrymme eller ej.

  Mvh
  Örjan Pekka
  Ansvarig utgivare
  HBwebben.se/Haparandabladet

 5. Lasse Hjorth skriver:

  Kan bara med glädje konstatera att årets träff blev lyckad. Stort var det och kanske även rekord i antal fordon och besökare… Hela utställningsområdet var städat på söndagsmorgonen samt centrala stan där cruisingen varit….
  Allt tycks ha fungerat som planerat…

 6. Anders Bäckström skriver:

  Kanon:)
  Det innebär också ett riktigt uppsving för service näringen, inte att förglömma. Motorfolket är noggranna och ser till att det är städat och fint efteråt:)

 7. Fläsh Gordon skriver:

  Örjan är det ok att kritisera Gunnel simu som var och varannan gör då? Du svamlar bara med att gömma dig bakom paragrafer som att du är personligt ansvarig och sorterar ut de kommentarer som passar bladet bäst. Flera företagare som jag känner säger att insändare som skrivs kortas ner och då faller hela idén med just det inlägget. Vissa av företagarna köper inte annonsutrymme just pga detta. Aftonbladet publicerar tom inlägg som är kritiska mot de själva och då är det yttrandefrihet om något och de har också en ansvarig utgivare. Tycker ni ska skärpa er och låta folk skriva vad de vill (ej rasistiska kommentarer) förstås. Det tjänar ni på i längden och gör HB mer intressant att läsa. Som det är idag så framställer HB sig själva bara i positiva ordalag i tidningen men verkligheten är nåt helt annat. Vakna upp innan det är försent och använd presstödet till att utveckla appen och sälj reklam där istället för att luta er tillbaka i skinnsofforna och göra ingenting.

 8. Örjan Pekka skriver:

  Hej igen Fläsh Gordon,

  Som jag skriver i mitt föregående svar är det olika gränser som gäller för folkvalda makthavare jämfört med enskilda personer.

  Tyvärr är det i praktiken oförenligt med pressetiken att ha ett helt fritt kommentarsflöde när det finns en ansvarig utgivare.

  Du är fri att framföra dina åsikter när och var du vill, men när ansvaret som i HBwebbens fall, faller på mig som utgivare, förbehåller jag mig rätten att redigera och radera kommentarer.

  Mvh
  Örjan Pekka
  Ansvarig utgivare HBwebben.se/Haparandabladet

 9. kinas murar skriver:

  Fläshi poika, om du tycker att Aftonbladet står för yttrandefrihet så vete f-n vilken låda du bor i. Inget annat än pk-maffia är vad den står för.

 10. Enok Nitti skriver:

  Aftonbladet har inget kommentarsfält för väsentliga samhällsfrågor, mest typ att Meg Ryan förstört sitt ansikte med operationer, Tyson Gay dopad. Dom släpper igenom kritik för sin rubriksättning, folk får skriva av sig, roligare läsning.

 11. Micke skriver:

  Vad kul att en artikel om en bilträff blev en diskussion om yttrandefrihet… 🙂

 12. Fläsh Gordon skriver:

  Kinas murar: Jag hade en insändare som Örjan Pekka valde att inte ta med och det är just detta som är problemet att bladet alltid får sista ordet. Sen vet du och HB:s läsare ju inte vad jag har skrivit heller inledningsvis så jag bortser från din uppföljningskommentar. Örjan: var går gränsen för att få kommentera/kritisera/belysa mer eller mindre vanliga människor i samhället..? Jag tycker sanningen ska fram och ska belysas! Folk har väl rätt att få veta sanningen och ska beredas möjligheten att svara för sig eller uppföljnings kommentera.. Håller du inte med mig Örjan?

 13. Örjan Pekka skriver:

  Hej Fläsh Gordon,
  Jag blir lite osäker på om du avser en refuserad insändare till Haparandabladet vid annat tillfälle eller din kommentar som jag raderade, tidigare i denna tråd.

  Gränsen för när en insändare/kommentarer publiceras beror på flera faktorer och någon exakt definierad gräns finns inte, utan jag som utgivare förutsätts ha en ansvarig hållning till det publicistiska uppdraget. I många fall är det uppdraget delegerat men ansvaret är alltid mitt.

  Generellt kan man säga att publicering eller refusering avgörs av hur allvarlig och detaljerad kritiken är, hur offentlig den kritiserade personen är och vilken ställning i samhället den kritiserade personen har. Därtill ser vi också till vilka följder en eventuell kritik kan komma att få.

  Har du uppseendeväckande sanningar att presentera är jag tacksam om du presenterar dem till oss via annan kanal än anonyma kommentarer som mest har en doft av Jante. Publicering av alltför svepande beskyllningar är jag aldrig beredd att publicera och ta ansvar för som utgivare.

  Samtidigt uppmuntrar jag till debatt och meningsutbyte men det ska vara med utlåtanden som jag kan ta ansvar för.
  Mvh
  Örjan Pekka
  HBwebben.se/Haparandabladet

 14. måns skriver:

  Ett himla tjat på Örjan. I övrigt var helgen kanon för haparandas företagare. Flash Gordon ring din brorsa blixt Gordon.

 15. Sanna skriver:

  Fläsh Gordon: skaffa dig ett liv istället 🙂 Huj för människor som bara gnäller, tragiskt i slutändan.

 16. Fläsh Gordon skriver:

  Örjan: Det var första inlägget i denna tråd som bara du läst och raderat så budskapet går ju inte fram om du förstår.. Jante vill vi inte veta av här då det finns i överflöd här i stan. Fläsh levererar bara sanningar! Gräv själv i min första av dig raderade insändare så får du se. Uppseendeväckande är det allt.

 17. Frågande skriver:

  Fläsh: Varför gömmer du dig som alias om det är ok att kommentera/kritisera/belysa, mer eller mindre vanliga människor i samhället? För du är väl vanlig du med? Du heter väl knappast Fläsh?

 18. Pankkukruunu skriver:

  Det är klart att bladet tassar fram väldigt varsamt.Det är intressant att erfara var gränsen går vid varje tillfälle.

 19. Fläsh Gordon skriver:

  Håller med dig Pankkukruunu! Och signaturen frågande gömmer sig bäst själv bakom pseudonymer. Och nej jag heter inte Fläsh Gordon på riktigt.

 20. Fläsh Gordon skriver:

  China daily.