Rekordmånga sommarjobb att söka

TORNEDALEN: Februari, vinter och början på året men trots det kan strävan efter att söka sommarjobb vara bra att hålla redan nu. Enligt en rapport från Arbetsförmedlingen ökar antalet jobb i de flesta länen och i januari fanns det 50.000 lediga feriejobb i hela landet, det är 3.000 fler än i fjol. 

Främst är det arbeten inom sjukvård och omsorg som är fortsatt vanligast men även jobb inom industrin, hotell- och restaurang, kriminalvården och lager ökar i år.

Antalet lediga sommarjobb har ökat under de senaste åren. Förra säsongen anmäldes totalt nästan 140.000 lediga sommarjobb december–juni. Arbetsförmedlingen tror att minst lika många kommer att anmälas denna säsong.

Arbetsförmedlingen har rankat yrken som ligger högst i topp gällande rekryteringsbehovet för sommarjobben och inom vården ligger undersköterskor, hemtjänst och äldreboendepersonal högst på listan. Vårdbiträden, personliga assistenter och grundutbildade sjuksköterskor finns det också stort behov av.

På topplistan gällande övriga yrken återfinns bland annat processövervakare, metallproduktion, hovmästare och servitörer och kassapersonal

 

Publicerad i Svenska