Renar fick sätta livet till efter krock i Övertorneå

ÖVERTORNEÅ/SOUKOLOJÄRVI: Strax efter 18-tiden på julaftonen inträffade en trafikolycka i Övertorneå kommun.

Det var en bilist, föraren född 1990, som kolliderade med två renar i Soukolojärvi. Den ena renen dog direkt medan den andra fick avlivas av renägaren.

Föraren klarade sig utan skador. Bilen fick mindre skador och kunde köras från platsen.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
5 kommentarer om “Renar fick sätta livet till efter krock i Övertorneå
 1. Roger Renfjäll skriver:

  Så var det dax igen, denna gång var det två vildsinta renar mot en utsatt bilist, hur ska detta sluta?. En vacker dag kanske renar och älgar samarbetar, och rycker fram på flera fronter. Det hela kan bara sluta blodigt, utan någon vinnare, och kosta många liv. Kvinnor och barn, renar och kalvar, bilister och skoteråkare kommer att ligga som köttslamsor längs våra vägar om ingen åtgärd vidtas. Den bilist som lyckas döda en ren borde få behålla skinnet som en liten belöning för besväret.

 2. Erling Larsson skriver:

  Renarna ville boxas
  God Jul och Gott nytt år
  önskar
  Erling Larsson

 3. Erling Larsson skriver:

  Renarna ville boxas
  God Jul och Gott nytt år
  önskar
  Erling Larsson

 4. TPK skriver:

  Fundering, renar har ju ägare! Tar inte ägaren ansvar var renen befinner sig , borde inte skadeanspråket på bil och med passgera riktas mot ägaren för bristande tillsyn eller vad de kan kallas för !

 5. Mad Max skriver:

  Renägarna är inte ersättningsskyldiga för djur som ställer till det för bilägarna. Det är alla vi försäkringstagare som gemensamt har försäkrat dessa odjur. Konstigt eller???