Renar mitt i byn

HAPARANDA: Strax före 14-tiden under måndagseftermiddagen inkom en rapport till HB gällande en renflock bestående av cirka åtta renar mitt inne i byn Salmis. 

Renflocken höll till vid korsningen mot Kirveskari innan den blev skrämd av förbipasserande, varvid den fortsatte norrut mot E4 hållet.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
10 kommentarer om “Renar mitt i byn
 1. Läsare skriver:

  Nog är det väl nyhetstorka när bladet skriver om att renar har synts i Salmis.
  Hade det varit en elefant eller varg hade man förstått.

 2. Bla ha bla ha skriver:

  Detsamma säger om nyhetstorkan i HB. Några decennier sedan studerade i Haparanda och bodde centralt i en bostadslänga mitt i Haparanda. En morgon stod två fulluxna älgar och betade utanför fönstret, det var en syn att sent ska glömma.

 3. Rangifer skriver:

  Bra att det rapporteras så att ägaren eventuellt kommer och hämtar bort sina djur, de har inget inne i folks trädgårdar och ibostadsområden att göra!!!!

 4. Enok Nitti skriver:

  Det är bra att veta vars det finns renar.

 5. Alltså ja skriver:

  Vad ska HBwebben skriva om när våren kommer och renarna far iväg långt från byar och ”ren olyckor”?!

 6. -anter skriver:

  Har sagt det förut, landsbygdsminister Bucht som kommer själv från nedlagda jordbruksarealer i glesbygden skulle ta och tänka om 180 grader.
  Nämligen att åter uppbygga markanvändningen från ägande till brukande, jordbruket tillät förgås. Än återstår något djurliv som söker sig till bebodda trakter där det finns något att nafsa i sig, pellets konstgjorda näring har renarna genomskådat och äter hellre salt efter vägarna. Dessvärre saknar bilförarna fantasi i trafiken och omdömet sviktar att använda ratten, samt iaktta försiktighet där övriga trafikanter vistas renpåkörningar orsakas av trafik

 7. matarengi skriver:

  till anter. du är den högermänniska du är..du kan ju inte rå för de…renar i byn…har hört att bla i Juoksengi har de funnits har du moderat hört hela 5 renar som stört idyllen..skandal..

 8. matarengi skriver:

  Sirkka nitti håller med Enok nitti..

 9. matarengi skriver:

  renägarna tycker och de är ekonomiskt bra och ha renarna främst där trafiken är som mest intensiv..typ på e fyran…annars går ju ekonomin åt h-e—

 10. Drabbade av A-sjukdom skriver:

  -Afasi eller a-sjukdomar är en defekt som är klart genomskinligt drag hos en del skribenter.